Annonce
Ringkøbing-Skjern

Læser-idé: Kan sommerhuse få en nøgleboks, så trafikken kan spredes lidt? Desværre, lyder det fra udlejer

Bilkøerne omkring Søndervig er hvert år et fast samtaleemne, når turistsæsonen nærmer sig. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Som det er nu, er der ikke en løsning, der er sikker nok og kan passe til alle de forskellige huse, vi lejer ud, siger direktør hos Esmark.

Søndervig: Så sikkert som at forårsløg spirer ved denne tid, kommer der også bekymringer om den kommende sæsons turismetrafik.

Vinterferiens lange bilkøer omkring Søndervig gav bange anelser om foråret og sommeren, og det har fået en læser til at stille spørgsmålet: Hvorfor skal alle hente nøgler til deres lejede sommerhus, i Søndervig? Andre steder kan der oprettes nøglebokse i sommerhuset og det administrative med lejekontrakt og nøglekode kan klares over nettet. Det vil afhjælpe trafikken til Søndervig.

Dagbladet har kontaktet kommunens største udlejningsbureau, Esmark, for at høre, om nøglebokse kunne være en lavpraktisk løsning på de trafikale udfordringer:

- Nøglebokse er ikke en mulighed lige nu. Sikkerheden skal virke 100 procent - og det system har vi ikke fundet endnu, siger direktør John Brügmann.


Nøglebokse er ikke en mulighed lige nu. Sikkerheden skal virke 100 procent - og det system har vi ikke fundet endnu.

John Brügmann, direktør hos Esmark


Annonce

En slags hotelreception

Esmark betragter nøgleudleveringen i de enkelte feriebyer som en art "hotelreception", hvor de møder gæsten og udleverer nøgler svarende til antal familier i feriehuset.

Derudover giver de svar på spørgsmål og yder den personlige service, de er kendte for.

- Det er tryghedsskabende for vores gæster, at de kommer ind og møder os. Det er klart, at der sker en trafikbelastning, men det er jo faktisk også positivt, at der er aktivitet; det fortæller, at vi er et attraktivt sted, siger John Brügmann og tilføjer:

- Det er sjovt, at vi i dag åbner vores biler med en fjernbetjening, mens låsesystemer til huse stadig er den gammeldags nøgle. Vi kigger altid på nye løsninger - men som det er nu, er der ikke en løsning, der er sikker nok og kan passe til alle de forskellige huse, vi lejer ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce