Annonce
Ringkøbing

Læs Søren Gades grundlovstale på nettet og send penge til Børnecancerfonden via mobilepay

Søren Gade. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Ringkøbing Venstreforening havde planlagt et grundlovsmøde med Søren Gade som gæstetaler hos Primo Tours på Rindumgård. Arrangementet blev aflyst, men den planlagte indsamlingen til kampen mod børnecancer fortsætter.
Annonce

Ringkøbing: Intet er som bekendt som det plejer i denne tid, hvor store forsamlinger er forbudt. Derfor blev der heller ikke noget Grundlovsmøde på Rindumgaard i år.

Men årets taler, Søren Gade, havde skrevet talen, og den kan du læse på dbrs.dk i sin helhed.

Søren Gade sagde blandt andet, at den danske grundlov og det danske demokrati handler om mere end at sætte et kryds i ny og næ. "Det handler også om at turde involvere sig. Tage diskussionen. Sige sin mening om stort og småt. Og stå ved det."

Han sagde også, at "Vores måde at leve på har fjender. Vi har set fjenden før i Europa. Den hed noget andet, men den ville også et andet samfund end det frie og åbne demokrati. Vi ser det nu med den islamisme, som vil et fundamentalt andet samfund, og som truer det demokrati og de værdier, som vores samfund er bygget på. Men vi skal ikke lade os slå ud."

"Vi skal sætte foden konsekvent og hårdt ned, når mørke kræfter prøver at udbrede idéer, der undergraver vores grundlæggende værdier. For ytringer, der undergraver den danske lovgivning, skal vi ikke acceptere. Det vil vi ikke være vidner til. Vi skal kæmpe for og sikre det Danmark, vi har. Det Danmark vores forfædre har skabt."

Ringkøbing Venstreforening havde på Grundlovsdag planlagt en indsamling til Børnecancerfonden, som i disse Corona-tider også bliver ramt rent økonomisk.

Foreningen håber, at man på trods af at arrangementet blev aflyst, alligevel vil være med at støtte formålet med indbetaling af et frivilligt bidrag på MobilePay nr. 208003.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Forskellige sager stjålet fra bil

Annonce