Vestjylland

Læs Jørgen Winthers brev: Træd nu i karakter, Anders!

Jørgen Winther er regionsrådsmedlem for Venstre og uddannet læge. Han bor i Randers. Arkivfoto

Regionsrådsmedlem Jørgen Winther (V) har fredag sendt følgende skrivelse til Anders Kühnau, hvori han forlanger, at hele regionsrådet skal have en grundig orientering i sagen om den fyrede hospitalsledelse i Viborg.

Kære Regionsformand Anders Kühnau og kopi til alle ansatte.

Jeg sender følgende budskab til dig på egne vegne og ikke på Venstres vegne.

Jeg kræver at få en grundig orientering sammen med øvrige medlemmer af regionsrådet om, hvorfor Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen skal forlade deres stillinger, og jeg kræver at få denne orientering på mandag i Horsens.

Jeg har været medlem af Folketinget i 20 år, og der oplevede jeg, at det var politikerne, der satte dagsordenen. Jeg oplever noget helt andet i regionsrådet.

F.eks. har jeg oplevet at mine fortrolige udtalelser i Forretningsudvalget blev rundsendt til ca. 120 embedsmænd i regionen igennem flere år. Utroligt, men sandt! Kunne aldrig være sket i Folketinget!

Mandag d. 10. september var jeg til møde i Hospitalsudvalget. Der oplyste koncerndirektør Ole Thomsen om fratrædelserne. Men vi fik ikke en eneste forklaring om årsagen til fratrædelserne.

Jeg sagde til ham, at jeg virkelig håbede, at han havde en rigtig god årsag til afskedigelserne, for ellers var det min klare opfattelse, at han selv risikerede at blive fyret af vi politikere. Det var et fortroligt møde, og derfor kan jeg kun referere, hvad jeg selv sagde.

Anders, nu må du træde i position og leve op til at være formand for regionsrådet.

Du bør sørge for, at vi alle får en grundig orientering om de to afskedigelser.

Du bør sige til de to direktører, at de skal komme med denne redegørelse mandag formiddag, når vi alle er samlet i Horsens!

Venstre skal have gruppemøde mandag eftermiddag, og vi skal diskutere afskedigelserne. Derfor skal vi også have viden om, hvad årsagen er til disse afskedigelser.

Hvis vi ikke får denne redegørelse på mandag, vil du svigte dit job som regionsformand og leder af regionsrådet.

Træd nu i karakter, Anders, også selv om du ikke har samme kompetence og ledererfaring som Bent Hansen. Det er lige før, jeg ønsker ham tilbage i denne svære tid!

Jeg vurderer, at der er en ret stor risiko for, at både regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen og koncerndirektør Ole Thomsen kan miste deres job på denne sag. Så vi har vel ikke noget på programmet, der kan være vigtigere end at få så megen information om denne sag som muligt.

Jeg har orienteret min gruppeformand Carsten Kissmeyer om, at jeg vil sende denne mail til dig.

Jeg imødeser dit svar snarest muligt!

Med venlig hilsen

Jørgen Winther

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Erhverv

Udsigt til at blive servicehavn: Horns Rev 3 bliver indviet i Hvide Sande

Annonce