Annonce
Vestjylland

Læs Jørgen Winthers brev: Træd nu i karakter, Anders!

Jørgen Winther er regionsrådsmedlem for Venstre og uddannet læge. Han bor i Randers. Arkivfoto

Regionsrådsmedlem Jørgen Winther (V) har fredag sendt følgende skrivelse til Anders Kühnau, hvori han forlanger, at hele regionsrådet skal have en grundig orientering i sagen om den fyrede hospitalsledelse i Viborg.

Kære Regionsformand Anders Kühnau og kopi til alle ansatte.

Jeg sender følgende budskab til dig på egne vegne og ikke på Venstres vegne.

Jeg kræver at få en grundig orientering sammen med øvrige medlemmer af regionsrådet om, hvorfor Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen skal forlade deres stillinger, og jeg kræver at få denne orientering på mandag i Horsens.

Jeg har været medlem af Folketinget i 20 år, og der oplevede jeg, at det var politikerne, der satte dagsordenen. Jeg oplever noget helt andet i regionsrådet.

F.eks. har jeg oplevet at mine fortrolige udtalelser i Forretningsudvalget blev rundsendt til ca. 120 embedsmænd i regionen igennem flere år. Utroligt, men sandt! Kunne aldrig være sket i Folketinget!

Mandag d. 10. september var jeg til møde i Hospitalsudvalget. Der oplyste koncerndirektør Ole Thomsen om fratrædelserne. Men vi fik ikke en eneste forklaring om årsagen til fratrædelserne.

Jeg sagde til ham, at jeg virkelig håbede, at han havde en rigtig god årsag til afskedigelserne, for ellers var det min klare opfattelse, at han selv risikerede at blive fyret af vi politikere. Det var et fortroligt møde, og derfor kan jeg kun referere, hvad jeg selv sagde.

Anders, nu må du træde i position og leve op til at være formand for regionsrådet.

Du bør sørge for, at vi alle får en grundig orientering om de to afskedigelser.

Du bør sige til de to direktører, at de skal komme med denne redegørelse mandag formiddag, når vi alle er samlet i Horsens!

Venstre skal have gruppemøde mandag eftermiddag, og vi skal diskutere afskedigelserne. Derfor skal vi også have viden om, hvad årsagen er til disse afskedigelser.

Hvis vi ikke får denne redegørelse på mandag, vil du svigte dit job som regionsformand og leder af regionsrådet.

Træd nu i karakter, Anders, også selv om du ikke har samme kompetence og ledererfaring som Bent Hansen. Det er lige før, jeg ønsker ham tilbage i denne svære tid!

Jeg vurderer, at der er en ret stor risiko for, at både regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen og koncerndirektør Ole Thomsen kan miste deres job på denne sag. Så vi har vel ikke noget på programmet, der kan være vigtigere end at få så megen information om denne sag som muligt.

Jeg har orienteret min gruppeformand Carsten Kissmeyer om, at jeg vil sende denne mail til dig.

Jeg imødeser dit svar snarest muligt!

Med venlig hilsen

Jørgen Winther

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce