Annonce
Ringkøbing

Læs dem her: 9.z1 skriver breve til fremtiden

9. z1 har skrevet et brev til fremtiden. Til venstre lærer Britta Junge Pedersen. Foto Poul Osmundsen.

Klasse på Ringkøbing Skole bidrager med breve til tidskapsel, der skal graves ned i gågaden.

RINGKØBING: Hvad skal man egentlig fortælle ringkøbingensere anno 2067 om det liv, 15-årige levede i Ringkøbing i 2017?

Den opgave blev 9. z1 stillet over for af deres lærer Britta Junge Pedersen.

Ikke bare som en teoretisk øvelse. De skulle rent faktisk skrive breve til fremtiden, der - måske - vil blive læst af fremtidens borgere i byen.

Renoveringen af Nygade er snart færdig. I forbindelse med gågade-projektet har en tidskapsel vandret fra den ene til den anden butik i gaden, som folk har kunnet lægge postkort til fremtiden i.

Meningen er så, at tidskapslen skal begraves under Nygades nye belægning. Og hvem ved - måske den hentet op igen om mange år, hvis det igen bliver nødvendigt at grave i gaden.

- Jeg tænkte, at det kunne være en spændende opgave for de unge at skrive til fremtiden om, hvordan deres liv er i dag, og plantede det første frø hos dem lige før sommerferien, fortæller Britta Junge Pedersen.

- Det ville jo også være en god anledning til at få en snak om, hvordan verden måske vil se ud om 50 år, tilføjer hun.

Annonce

Nedgraves snart

Lige efter sommerferien gik eleverne så i gang med at skrive deres breve til fremtidens jævnaldrende.

De ligger nu klar; 34 sider er det blevet til, hvor klassens elever fortæller om deres eget liv som teenagere i 2017, gør sig deres tanker om, hvordan fremtiden mon vil se ud, og udtrykker deres frygt og håb for, hvor udviklingen vil føre hen.

- Mine elever har været i rigtig godt skrivehumør. Alle har bidraget, og det i sig selv viser en mangfoldighed i en klasse, siger Britta Junge Pedersen.

- Vi regner med, at tidskapslen skal begraves sidst i oktober, siger Maria Vandborg fra Land, By og Kultur.

- Så man kan stadig nå at skrive et brev til fremtiden eller lægge et billede eller en tegning i tidskapslen.

- Og så vil vi også gerne have folk til at sende deres portræt til os; billederne skal indgå i en kæmpemosaik, der gengiver et Ringkøbing-motiv, fortsætter hun.

Digitale billeder kan sendes til maria.vandborg@rksk.dk eller kim@ringkoebing.dk.

LÆS BREVENE HER

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce