Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lærke undrer sig over S-kursskifte: Kunne de ikke vente på udvalget?

Jesper Lærke er forundret over, at man ikke kunne vente halvanden måned på udvalgets arbejde. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Løsgænger Jesper Lærke vil afvente skolestrukturudvalgets arbejde, inden han vil begynde at diskutere skolernes fremtid.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: - Jeg kan ikke se logikken i, at man beder et udvalg om et stykke arbejde og så halvanden måned før de er færdige, kommer man på banen med sin egen udmelding.

Byrådsmedlem Jesper Lærke (løsgænger) er forvirret over det kursskifte, som Socialdemokratiet den seneste uge har været i gang med, hvor partiet vil finde millioner af kroner til at bevare de små skoler for.

Og Jesper Lærke er meget forundret over, hvorfor politikerne allerede skal begynde at diskutere skolestruktur nu. Han havde forventet, at politikerne havde ventet pænt, til udvalget var færdigt med sit arbejde, så man kunne drøfte den fremtidige skolestruktur på et oplyst grundlag.

Det vil han selv gøre, og så vil han tage stilling derfra. Hans egen grundholdning er, at bliver der lukket en skole, bliver der også lukket et lokalsamfund. Men kommer udvalget frem med et nuanceret regnestykke, er Jesper Lærke villig til at tage det med i sine overvejelser, og derfor afventer han udvalget.

- Det er mærkeligt, at man skal diskutere tal nu, for jeg kan ikke se, hvordan man skulle kunne diskutere noget, når der ikke er præsenteret noget fra et udvalg, som har arbejdet med emnet et år, lyder det fra Jesper Lærke.

Annonce

Havde det set anderledes ud?

Allerede ved budgetforhandlingerne sidste år var Jesper Lærke skeptisk over, at Socialdemokratiet og Søren Elbæk krævede en besparelse på skoleområdet, samtidig med at der skulle ses på skolestruktur. Jesper Lærke mener, at det er med til at påvirke resultatet af udvalgets arbejde, at der også skal findes besparelser.

Logo dbrs skolestrukturudvalget

- Det er en skolestruktur-diskussion, siger Jesper Lærke og lægger tryk på ordet struktur, inden han fortsætter:

- Spørgsmålet var, om resultatet af udvalgets arbejde kunne se anderledes ud uden besparelseskravet?

Jesper Lærke peger på, at i løbet af det seneste år har meget ændret sig for skolerne, fordi de har været igennem en corona-nedlukning. Han konstaterer, at det har givet nogle erfaringer, som er værd at tage med, når der skal drøftes skolestruktur.


Det er mærkeligt at man skal diskutere tal nu, for jeg kan ikke se, hvordan man skulle kunne diskutere noget, når der ikke er præsenteret noget fra et udvalg, som har arbejdet med emnet et år.

Jesper Lærke, byrådsmedlem, løsgænger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce