Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lærer: Eleverne er seje til at omstille sig til hjemmeundervisning

Lærer Lene Plaugborg har valgt at undervise sine klasser fra et klasseværelse på Holmsland Skole. Andre lærere gør det hjemmefra. Foto: Kaj Poulsgaard
Lærer Lene Plauborg var noget bekymret for hjemmeundervisning af de yngste elever. Men konklusionen efter den første uge er, at det går forbavsende godt.
Annonce

Kloster: - Det går forbavsende godt. Eleverne er gode til at være med i undervisningen. Jeg kunne godt frygte, at de små elever ville have svært ved at være nærværende. Men det går fint, og jeg forsøger naturligvis at tage høje for, at de sidder meget ned ved skærmen, så vi også får lavet noget aktivt i løbet af dagen, siger Lene Plauborg.

- En dag legede vi henteleg. Så skulle de finde fem gafler og et par sko. Det gælder om at tænke lidt kreativt. Jeg kan også se, at der er mange der er udenfor i pauserne. Det er godt, siger Lene Plauborg.

Hun forstår godt, at familien Hildebrandt har en helt anden oplevelse af denne hjemsendelse end den i foråret.

- Den i foråret kom lidt som en bombe. Vi havde ikke rigtig set, at det kunne være en mulighed i Danmark og var derfor heller ikke godt nok forberedt. Nu er vi klar. Eleverne vidste også, at det var en mulighed. Og jeg er meget positivt overrasket over, hvor seje de er til at omstille sig, siger Lene Plauborg.

Annonce

Deler tips og tricks

- Hver morgen er vi lærere selv på et teams-møde, hvor vi deler tips og tricks til det, der virker. Det er rigtig dejligt, for så bliver vi også bevidste om, at vi ikke sidder alene med vores frustrationer, glæder og sorger. Vi er alle i samme båd og kan hjælpe hinanden. Det er super dejligt.

- Som lærere er vi uddannet til relationer og nærvær og til at bruge det i undervisning. Det er også det vores bogsystemer lægger op til. Det kan man ikke altsammen bag hver sin skærm. Men vi forsøger så godt som muligt at komme uden om problemerne ved at lave små videoklip og dele vores skærm, så vi kan pege eller vise de sider vi arbejder på. Det er klart, at der vil komme en vist læringstab på den konto, men jeg er sikker på, at det skal vi nok få indhentet senere, siger Lene Plauborg.


Hver morgen er vi lærere selv på et teams-møde, hvor vi deler tips og tricks til det, der virker. Det er rigtig dejligt, for så bliver vi også bevidste om, at vi ikke sidder alene med vores frustrationer, glæder og sorger.

Lene Plauborg, folkeskolelærer


På den positive side tæller i øvrigt, at timerne bliver udnyttet fuldt ud.

- Eleverne sidder klar ved skærmen ved timens start, og der har ikke været konflikter i frikvartererne, der skal håndteres. Men fordelene ved denne form for undervisning opvejer ikke ulemperne, siger Lene Plauborg.

- Når man er meget hjemme, kan det være svært at opretholde strukturen med at komme tidligt i seng og tidligt op, så man er klar til undervisningen. Derfor tror jeg, at det er rigtig godt, at vi nu har den struktur med at følge et skema og ikke "bare" have opgaver.

- Der er også forskel på de fysiske forhold i hjemmene, på hvor meget forældre er på arbejde og på hvor meget, de kan give til undervisningen. Derfor forsøger vi at tilrettelægge undervisningen, så børnene er meget selvhjulpne. Det er heller ikke alle forældre og bedsteforældre, der er skrappe til computere og til onlineprogrammet teams. Det forsøger vi også at tage højde for, men igen så må jeg bare sige, at det kører forbløffende godt i denne omgang, siger Lene Plauborg.

Annonce

Ingen forkromede planer

Hun har ikke indstillet sig på en forlængelse af hjemsendelserne:

- Jeg er sådan indstillet, at nu tager vi den til den 17, januar, og så regner jeg med, at vi mødes igen. Bagerst i hovedet forventer jeg måske nok en forlængelse, men jeg sidder ikke og laver forkromede planer om hjemmeundervisning frem til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Rekord-mange rotter hærger: Anette hørte, så og lugtede dem – Brians kloak blev angrebet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Redningsmand kom til hjælp i klipklapper og fik bøvl for det: Nu er han vandværkets nye driftschef

Annonce