Annonce
Videbæk

Læger ønsker lavere grænseværdier for møllestøj

Der er meget få undersøgelser af effekten af at bo i nærheden af vindmøller, påpeger Vivi Schlünssen, formand for DASAM. Selskabet vil gerne hjælpe Sundhedsstyrelsen med en undersøgelse.

Lokale vindmølle-projekter vil blive ramt

Annonce

De nuværende grænseværdier for vindmøllestøj er for høje.

Vindmøllestøjen generer for mange af naboerne. Derfor bør grænserne sænkes markant til grænseværdier på linie med Sverige.

Derfor skal der være større afstand fra vindmøller til naboer.

Det mener Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin, DASAM.

»I DASAM synes vi, at det går meget stærkt med at rejse mange store møller uden at kende konsekvenserne for folks sundhed. Vi anbefaler, at støjgrænserne skal sænkes. Flere undersøgelser viser, at mellem 10 og 40 procent af naboerne har gener, når støjen kommer over de 35 dB,« siger Vivi Schlünssen, formand for DASAM.

I Sverige er grænseværdien i det åbne land på 35 dB, mens den er højere i byerne, altså omvendt af de danske grænseværdier.

»I Sverige mener myndighederne, at man mærker støj mere i støjsvage områder,« siger Vivi Schlünssen.

Hun er ikke i tvivl om, at en del naboer føler sig generet af vindmøllestøj, men man kan ikke sige noget sikkert om, hvorvidt folk bliver syge af vindmøllestøj.

Havde de svenske grænseværdier været gældende i Danmark, ville det få store konsekvenser for vindmølleprojekter i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs mere i Dagbladet tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce