Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lægehus sætter skilt på døren: 'Det skal afklares, om du kan være smittet med corona, før vi kan modtage dig'

Dette skilt møder patienterne hos Ringkøbing Lægehus på Søibergsvej. Foto: Christian Munk
Flere af kommunens lægehuse frabeder folk, der mistænker at være smittet af coronavirus, at møde op i klinikkerne. De bliver i stedet bedt om at ringe ind.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Den første dansker er blevet smittet med coronavirussen COVID-19, og flere lægehuse beder nu folk mod at ikke møde op i klinikken, hvis de har mistanke om at være smittet med coronavirus.

En af disse er Ringkøbing Lægehus, hvor man på forsiden af lægehusets hjemmeside bliver mødt af et stort, rødt stopskilt. Det samme er tilfældet ved indgangen til lægehuset.

"Hvis du har feber og hoste, synkesmerter og vejrtrækningsbesvær, så se her" står der på skiltet efterfulgt af:

"Har du inden for de sidste 14 dage opholdt dig i Norditalien (Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto), Kina, Singapore, Hong Kong, Japan, Syd Korea, Iran eller haft tæt kontakt med en mistænkt smittet person, så skal du først ringe til lægehuset - og ikke bare gå ind. Det skal afklares, om du kan være smittet med corona, før vi kan modtage dig"

Også hos Læge Birte Pedersen i Ringkøbing og Tinghuslægerne i Skjern bliver der på hjemmesiden oplyst om, at man ikke skal møde op i klinikken ved mistanke om smitte. Ligesom Lægehuset i Videbæk bekræfter, at der hænger et skilt fremme, som beder personer med mistanke om coronasmitte om ikke at gå ind i klinikken.

For at undgå, at en eventuelt coronasmittet person sætter sig i et venteværelse fyldt med patienter, beder flere lægehuse deres patienter om at blive hjemme ved smittemistanke og i stedet ringe ind. Foto: Christian Munk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce