Annonce
Indland

Læge tilstod drugrape for at undgå celle i fængslet

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En læge, der er tiltalt for voldtægter, lider af panikangst, forklarede han i Københavns Byret tirsdag.

Da en læge i maj sidste år erkendte, at han havde voldtaget en kvinde, som han også havde bedøvet, flere gange, var det fordi, han følte sig presset.

Lægen lider efter eget udsagn af panikangst, hvilket påvirkede ham meget under den første del af hans varetægtsfængsling i sagen.

Det forklarer den nu 32-årige læge i Københavns Byret tirsdag.

- Jeg blev smidt ind i, hvad jeg vil betragte som en isolationscelle, med et kradsemærke på væggen, og som næsten var helt mørk.

- Senere protesterede jeg til politiet og sagde, at jeg led af panikangst og ikke kan tåle at være i sådan et værelse, siger han.

Manden er tiltalt for i marts sidste år at bedøve en kvinde, som han voldtog tre gange på 11 timer i sin lejlighed. Desuden skal han have filmet det.

Under et grundlovsforhør i maj 2018 og senere under en politiafhøring har lægen bekræftet, at voldtægten fandt sted.

Anklageren, der er mødt i retten, påpeger, at tiltalte blev flyttet til en anden celle efter den indledende fase i varetægtsfængslingen.

Tilståelsen fra lægen blev optaget på en lydfil, som retten har hørt uddrag af tirsdag. Her bekræftede tiltalte, at han serverede en farlig cocktail med knust halcion i en strawberry daiquiri til sin gæst.

Men den forklaring har lægen siden trukket tilbage. Han nægter både bedøvelse og voldtægt af kvinderne.

- Jeg var bange for, at hvis jeg ikke sagde det, som politiet gerne ville høre, ville de smide mig i isolation igen, forklarer lægen tirsdag i retten.

Her kom det frem, at lægen selv gør brug af halcion. Det bruger han til at kontrollere sin angst, lød det i retten.

Det var efter hans udsagn også derfor, at tiltalte havde to vinglas med pulveriseret halcion i sin lejlighed, da politiet kom for at ransage stedet.

Lægen er desuden tiltalt for at bedøve og voldtage en anden kvinde, som han mødte en måned senere. Hende tog han angiveligt også billeder af, uden at hun vidste det, fremgår det i anklageskriftet mod ham.

Derudover er manden anklaget for at have filmet kvinder uden deres vidende, mens de frivilligt havde sex med ham og for at være i besiddelse af børnepornografisk materiale.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Portræt For abonnenter

Jiesper er både elektriker, antropolog og en klimaforsker der kigger ind i en skræmmende fremtid

Ringkøbing For abonnenter

Forfatter flyttede fra København til Velling: 'Jeg synes egentlig, at forskellen er lidt overvurderet'

Annonce