Indland

Læge tildelt 19-20 slag i hovedet: Mand nægter drab

Privatfoto/Nordsjællandspoliti/Ritzau Scanpix
En 54-årig mand fængsles i fire uger for at dræbe læge i Tisvildeleje. Hun blev tæsket til døde 30. april.

Natten til 30. april blev læge Charlotte Asperud overfaldet og slået ihjel i sit hjem i Tisvildeleje, mens hun sov.

Tirsdag besluttede dommer Allan Gaardbo ved Retten i Helsingør at varetægtsfængsle en 54-årig mand i sagen.

Han er sigtet for drab og for at have forsøgt at røve den 58-årige læge. Noget gik ifølge anklagemyndigheden af uvisse årsager galt under forbrydelsen, og han fik ingen værdier med sig fra boligen.

I stedet tæskede han angiveligt lægen voldsomt. Hun fik 19-20 slag i hovedet med en stump genstand, og ifølge anklagemyndigheden kan der have været tale om et koben.

Efter knap et døgn døde Charlotte Asperud af sine kvæstelser.

Den 54-årige mand er derfor både sigtet for røveriforsøg og manddrab.

Han nægter sig skyldig i begge sigtelser, oplyser hans forsvarer. Manden, der har adresse i Hørsholm, ønskede tirsdag formiddag ikke at udtale sig om sagen i retten.

Heller ikke til politiet har han ønsket at udtale sig, efter at han blev anholdt mandag klokken 13.12.

I retten tirsdag formiddag var han iklædt sorte jeans og en hvid, kortærmet polotrøje med lyslilla krave og logo hen over brystet.

Han er ubarberet, og hans hår er tyndt på toppen.

Hvad anklagemyndigheden fremlagde af beviser under grundlovsforhøret, er uvist. Senioranklager Bente Schnack anmodede om lukkede døre, da politiets efterforskning ifølge hende stadig er på et tidligt stadie.

Trods protester fra pressen valgte dommer Allan Gaardbo at efterkomme ønsket fra senioranklageren.

- I en sag af denne karakter og på dette tidlige stadie anses det for skadeligt for efterforskningen, hvis dørene er åbne, sagde han.

At dørene lukkes, betyder, at pressen og øvrige tilhørere skal forlade lokalet, efter at sigtelsen er læst op.

Det er således uvist, hvad der har ledt op til, at politiet mener, at den 54-årige står bag den voldsomme forbrydelse.

Dommer Allan Gaardbo valgte på baggrund af bevisførelsen i retten at varetægtsfængsle manden i fire uger.

- Der er fundet en begrundet mistanke for, at han har gjort sig skyldig i de punkter, han sigtes for, siger han.

Ifølge dommeren overvejer den sigtede mand, om han vil kære beslutningen om fængsling til landsretten.

Anholdelsen af den 54-årige mand skete, en uge efter at politiet noget usædvanligt valgte at frigive en lydfil fra overfaldet.

Politiet har ikke ønsket at fortælle, hvor lydfilen stammer fra. På optagelsen kan man høre en mand, der gentagne gange råber "Læg dig ned!".

Efterfølgende har politiet modtaget flere tip fra borgere, der mente at genkende stemmen. Det er uvist, om disse henvendelser har haft en betydning for, at politiet fokuserer på den pågældende mand.

/ritzau/

0/0

Tophistorier

Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Tophistorier

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce