Annonce
Ringkøbing

Opdateret: Låst indgangsdør skaber kaos ved rådhus: Falck måtte lynteste for corona under åben himmel

Heldigvis var vejret godt søndag formiddag, da borgere blev lyntestet for corona uden for rådhuset i Ringkøbing. Testfolkene kunne ikke komme ind. Foto: Mikael Sand
Der bliver testet hele dagen ved rådhuset, selv om det ikke foregik under de normale rammer søndag formiddag.

Ringkøbing: Der var en mild grad af kaos på rådhuset i Ringkøbing søndag formiddag, hvor Falck hver dag er klar til at give folk en lyntest for corona.

Normalt foregår det inde i bygningen mellem kommunens administration og biblioteket, men det kunne ikke lade sig gøre søndag formiddag.

Test-folkene kom nemlig til en låst fordør til den kommunale bygning. Dermed blev startskuddet for dagens test, der skulle have været i gang klokken 9.00, en smule forsinket.

Annonce

I stedet for helt at stoppe for test valgte Falcks testfolk at køre bilerne med testudstyr op så tæt på rådhuset som muligt. Og så gik det ellers løs med at få bagklappen på bilerne op, så der kunne hentes vatpinde og andet udstyr.

Og så gik den alternative udendørs coronatest ellers stille og roligt i gang.

Alternativ løsning

Heldigvis skinnede solen, og folk kunne få en vatpind i næsen og blive testet.

Mads Jørgensen fra Falck tog udfordringen med oprejst pande.

Her kan du få en antigentest/hurtigtest

På vegne af regionerne foretages gratis antigentest/hurtigtest i næsen følgende steder:

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1, Skjern. Åbningstiden er kl. 9-19 alle ugens 7 dage også på helligdage.

Ringkøbing, ved rådhuset, Ved Fjorden 6, Ringkøbing. Åbningstiden er kl. 14-19 mandag til fredag, og kl. 9-19 weekends og helligdage.

Hvide Sande Hallen, Parallelvej 2, Hvide Sande. Åbningstiden er mandag, onsdag, fredag og søndag kl. 10-18.30.

Videbæk Idræts & Fritidscenter, Vestervang 28, Videbæk. Åbningstiden i Videbæk er mandag-fredag kl. 14-19 og kl. 11-16 weekends og helligdage. OBS fra uge 16 er der åben i Videbæk alle dage kl. 9-19.

Svaret gives indenfor 15-20 minutter. Der er ingen tidsbestilling til hurtigtest. Oplysningerne opdateres løbende.

- Det er godt, at det ikke regner i dag, og så var det bare med at finde en alternativ løsning, og det går jo helt fint, og vi er i fuld gang med at få fat i nogen fra kommunen, der kan komme og låse indgangsdøren op, lød det optimistisk omkring klokken 9.30.


Det er godt, at det ikke regner i dag, og så var det bare med at finde en alternativ løsning.

Mads Jørgensen


I øvrigt var der også problemer med at komme ind lørdag, fortæller Mads Jørgensen.

- Der var vi heldige, at der var en rengøringsassistent på arbejde inde i rådhuset, og hun låste så op for os, fortæller han.

Jesper Lemming, leder af Digital Udvikling og Kommunikation ved Ringkøbing-Skjern Kommune, fortæller klokken 10.50, at Falcks testfolk igen er rykket inden for i rådhuset.

- Der er gang i en renovering af rådhusbygningen, og i den forbindelse skulle en kortlæser, der skal låse adgangsdøren op, have været installeret. Det var den ikke, men heldigvis er problemet løst, siger Jesper Lemming.

Mads Jørgensen, i den mørke jakke, er en af Falck-folkene, der står klar til at teste borgere for corona. Selv om testfolkene ikke kunne komme ind på rådhuset på grund af en låst dør, lovede Mads Jørgensen, at der som normalt vil være mulighed for at blive testet helt frem til klokken 19.00. Foto: Mikael Sand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce