Annonce
forside

Kystnære møller bliver ikke flyttet

Energiminister Lars Christian Lilleholt (V) afviser muligheden for at flytte de kystnære møller længere ud på havet. Foto: Benny Gade

Energiminister afviser at flytte de kystnære møller 20 kilometer ud på havet til en kommende havmøllepark. Det er to forskellige projekter, siger han

Annonce

Lemvig: Energiminister Lars Christian Lilleholt (V) er klar i mælet, når han bliver bedt om at kommentere på muligheden for at flytte de omdiskuterede, kystnære møller, der skal placeres på strækningerne mellem Hvide Sande og Søndervig samt fra Thyborøn til Ferring.

- Som jeg ser det, er det projekt afsluttet. De har været i udbud, og der er fundet en vinder, siger Lars Christian Lilleholt.

To foreninger arbejder for at få stoppet planerne om de omstridte mølleparker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord. Begge parker bliver placeret langs med kystlinjen og i kun fire kilometers afstand. Derfor vil de efter foreningernes mening blive voldsomt dominerende og generende for lokalbefolkningerne. Ønsket om at få planerne droppet er blevet næret af en afgørelse, som energiklagenævnet traf kort før jul. Nævnet behandlede en klagesag vedrørende Vesterhav Syd og bestemte, at dele af sagsbehandlingen skal gå om. Blandt andet skal der laves et nyt VVM-tillæg med tilhørende visualiseringer, som derefter skal i høring. En del af sagsbehandlingen kommer dermed til at gå om, og muligvis bliver også sagsbehandlingen vedrørende Vesterhav Nord inddraget. De to foreninger har derfor i fællesskab lavet et alternativt forslag, hvor de foreslår de kystnære møller flyttet ud til en kommende møllepark, der skal placeres 20 kilometer ude på havet.

Energiminister Lars Christian Lilleholt mener dog ikke, at det vil være en mulig løsning.

- Det er to forskellige projekter, og jeg har ikke mulighed for at flytte de kystnære møller, siger han.

Ministeren uddybede senere på aftenen sin begrundelse, da han fik samme spørgsmål under sin deltagelse i Lemvig-Venstres nytårskur, der blev holdt i Tangsø Centeret. Her forklarede han, at ideen om to, kystnære parker ikke er vokset i hverken hans eller i Venstres have. Et flertal blandt partierne har imidlertid vedtaget, at de to mølleparker skal placeres tæt på kysten, og den beslutning har han ikke mulighed for at lave om.

- Venstre og jeg gjorde alt, hvad vi kunne, for at få møllerne længere ud på havet. Men der var et flertal, der tvang os til at få de to kystnære projekter. Jeg synes - og Venstre synes - at de skal længere ud på havet. Men nu har der været et udbud, og der er fundet en afslutning. Så er der ikke meget mere at komme efter, sagde han.

På mødet blev ministeren flere gange konfronteret med sagen om de kystnære møller, som flere i forsamlingen gav udtryk for ikke ville være en god ide, hvilket ministeren gav dem ret i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

19-årige Svend labber ligaspilletid i sig: Skiftet til Skjern har været helt perfekt

Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Skjern Håndbold

Skjern spiller bedre og bedre, men sakker bagud: Cheftræner havde gerne set dobbelt pointhøst

Annonce