Annonce
Ringkøbing

Kvinden bag spektakulært show i Hvide Sande spejder mod nye horisonter

Som kunstnerisk leder havde Dina Abu Hamdan det overordnede ansvar for, at alt klappede ved det store afslutningsshow for Kulturhovedstad Aarhus 2017 i Hvide Sande. Arkivfoto: Morten Stricker
Dina Abu Hamdan, der de seneste år har været projektansat på Teatret OM i Ringkøbing, har valgt at forfølge nye spor - men hun slipper ikke Vestjylland.
Annonce

Hvide Sande/Ringkøbing: Hvide Sande fik i den grad opmærksomhed 9. december 2017, da det europæiske kulturår blev afsluttet med et spektakulært show på havnen.

Showets rulletekster rummer hele 326 navne. Absolut øverst oppe på listen står Dina Abu Hamdan, der var kunstnerisk leder på den storslåede festforestilling, 'A shared moment.'

Siden november 2015 har hun været projektansat på Teatret OM, men Dina Abu Hamdan vælger nu at spejde mod nye horisonter. For en uge siden sagde hun tak for denne gang på egnsteatret i Ringkøbing:

- Jeg føler, det er tid for mig at komme videre - at søge nye erfaringer og partnerskaber, siger Dina Abu Hamdan.

I filosofiske og kunstneriske vendinger tilføjer hun, at hun vil forfølge sit drømmespor - til dér, 'hvor heste flyver, skyer smiler, og hvor gyngerne fanger stjerner':

- Jeg værdsætter mit partnerskab med Teatret OM. Vores relationer går tilbage til 2008 - med flere rejser til Jordan og Dubai. De seneste tre års arbejde på teatret har budt på total glæde og enorme præstationer, siger Dina Abu Hamdan, der betegner kolleger og venner på teatret som 'én stor familie.'

I 2020 skal Dina Abu Hamdan arrangere åbningsforestillingen ved Holstebro Festuge. Arkivfoto
Annonce

'Vestjylland er mit hjem'

Dina Abu Hamdan uddeler også gerne roser til Ringkøbing og til kommunen:

- Det har været en stor fornøjelse at være engageret i samfundet. Vestjylland er mit hjem, og jeg vil fortsætte med at være omkring, understreger Dina Abu Hamdan.

Hun er fra Jordan, og Dina Abu Hamdans lange c.v. fortæller blandt andet, at hun har været administrerende direktør på Haya Cultural Center i sit hjemland, hvor hun også har varetaget et job som kunstnerisk leder på Children Museum of Jordan.

Lige nu kan Dina Abu Hamdan glæde sig over, at hun er hyret til at arrangere åbningsforestillingen ved 2020-udgaven af Holstebro Festuge, der bliver afviklet i dagene fra 6. til 14. juni næste år.

På Teatret OM var Dina Abu Hamdan frem til sin nylige afsked travlt beskæftiget som producer på Ringkøbing-Skjern Kommunes internationale festival for scenekunst, UR-NAT, der afholdes i midten af august. Teatret oplyser, at denne rolle nu varetages af Søs Banke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Feriehusudlejere ser frem til flere danskere - men glæder sig til de stabile tyskere

Annonce