Annoncørbetalt indhold

Kviklån: Sådan vurderer låneudbyderne din kreditværdighed

Når du søger om et lån kan det være en stor fordel at orientere sig om hvordan låneudbyderne vurderer din kreditværdighed. For lige såvel som du har nogle krav til låneudbyderen og lånets vilkår, har låneudbyderen også nogle krav til dig som låntager. Det er dog ikke lige så høje krav, som du formentlig ville opleve dem i din egen bank.

Øg dine chancer for at blive godkendt til et lån

Mange danskere ser i dag fordele i et online lån, da du ved optagelse af et kviklån kan forvente hurtig udbetaling og kun møder få krav fra din låneudbyder. Men på trods af de få krav, er det stadigvæk ikke alle der bliver godkendt, når de ansøger om et lån.

Det kan derfor godt betale sig at sætte sig ind i hvilke krav de forskellige låneudbydere stiller til dig som låntager, hvis du ønsker at øge dine chancer for at blive godkendt til et kviklån.

Indtægter og udgifter

Først og fremmest forsøger låneudbyderen at danne sig et indtryk af sandsynligheden for at du kan tilbagebetale lånet. Det vurderer de blandt andet baseret på dine indtægter. Her kigger de på din jobsituation og om du har foretaget dig nogle investeringer eller andet som har indflydelse på din økonomi. Derudover undersøger de hvad du har af gæld og hvordan forholdet ser ud mellem dine indtægter og din gæld.

Du bliver formentlig bedt om at påvise hvor stort et rådighedsbeløb du har hver måned, hvilket du skal udregne ved at fratrække dine faste udgifter fra din nettoindtægt. Rådighedsbeløbet siger i høj grad noget om hvor stor sandsynlighed der er for at du kan tilbagebetale dit lån, samt hvor højt et beløb du kan betale hver måned.

Din personlige situation

En låneudbyder vil i visse tilfælde også stille spørgsmål til din personlige situation, da det giver et billede af hvilken økonomisk situation du står i.

Det kan blandt andet være din ansættelseshistorik, for at få et billede af din stabilitet i indtægt. Du kan eksempelvis blive bedt om at dokumentere dine indtægter de sidste 12-24 måneder. En stabil indtægt vil altid være et stort plus når du skal låne penge, da det viser låneudbyderen at du står i en økonomisk stabil situation.

Derudover kan du blive spurgt ind til din familiesituation, da den også kan sige noget om din kreditværdighed. Hvis du er gift vil I formentlig også have to indtægter i husstanden og det ser positivt ud i låneudbyderens øjne. Hvis I også har et barn, indebærer det helt naturligt flere udgifter, hvilket derfor også er noget som låntageren har interesse i at vide, når du søger et lån.

Historik for tilbagebetaling

En anden ting som også har stor betydning for vurderingen af din kreditværdighed er din tilbagebetalingshistorik. Det er aldrig muligt at låne penge hvis du er registreret i RKI, da det betyder at du er registreret som dårlig betaler.

Selvom du ikke er registreret i RKI, kan det være svært at blive godkendt til et lån hvis du tidligere har været en dårlig betaler. Det vil sige hvis du tidligere har undladt at betale dine regninger eller har betalt dem for sent.

Derudover ser låneudbyderne på din lånehistorik. Hvis du tidligere har optaget mange lån vil det i de fleste tilfælde svække din kreditværdighed, da det er et signal om at du har en ustabil økonomi. Hvis du i forvejen har optaget kviklån, vil det formentlig også have indflydelse på dit rådighedsbeløb og dermed gøre det sværere at afbetale på det nye lån hver måned.

Låneudbyderen ser altså på alle de forhold som øger risikoen for at du som låntager ikke kan tilbagebetale de lånte penge. I situation hvor din økonomiske og personlige situation synes for usikker, vil du formentlig ikke blive godkendt til et lån, uanset størrelsen.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.