Annonce
Ringkøbing

Kvickly skal levere dej til SuperBrugsen - butikken får samtidig ansigtsløft til én million kroner

Omkirng én million kroner. Så meget koster det ifølge brugsuddeler Lars Sejr at få SuperBrugsens bagerafdeling og café renoveret. Foto: Jørgen Kirk

Ringkøbing: Der er gang i den i SuperBrugsen. I hvert fald i den ende af butikken, hvor bageriet og caféen er placeret. Det skal nemlig laves helt om, og fremover skal Kvickly i Ringkøbing levere dejen til SuperBrugsen.

- Vi skal være en del af BrødCooperativet, som Kvickly fik sidste efterår, hvor de fik nye diske og glasmontrer. Vores egne diske er 10 år gamle, så vi trængte virkelig også til en udskiftning, og vi glæder os helt vildt til at få noget nyt inventar. Og vi glæder os til at bage det hele selv, siger brugsuddeler Lars Sejr.

Kvickly skal levere dej på køl og frost, og så skal SuperBrugsen selv hæve dejen og bage den.

- Det er ingen hemmelighed, at det brød, de har i Kvickly, er rigtigt godt. Og når vi nu er i samme "hus", giver det god mening at have det samme koncept for begge butikker. Det bliver mega spændende, siger han.

Også SuperBrugsens café er i gang med at blive renoveret.

- Der er blevet malet, så den kommer til at fremstå mere lys og venlig. Der kommer i øvrigt også nyt inventar til caféen, siger Lars Sejr.

Fredag 1. november skal både den nye café og det nye bageri stå klar.

- Vi glæder os. Det er en investering på lige omkring en million kroner, og det er fedt, at man både vil investere i Kvickly og i os. Det er også to butikker, der går godt. Vi er glade for, at vi nu kan etablere det her samarbejde. Jeg tror på, det bliver godt, siger brugsuddeleren.

Det bliver desuden Morten Nordestgaard, der skal levere dejen. 1. november begynder han som bagermester i Kvickly Ringkøbing. Han har tidligere arbejdet i Ringkøbing, hvor han drev Hvidbergs Bageri i Østergade.

Annonce
Det hidtidige inventar var 10 år gammelt. Derfor glæder brugsuddeleren sig til at få noget nyt. Foto: Jørgen Kirk
- Caféen bliver lys og venlig, siger brugsuddeler Lars Sejr om renoveringen. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce