Annonce
Læserbrev

Kvaliteten rammes: Besparelser på uddannelse gør Danmark fattigere

Læserbrev: I Danmark lever vi af kloge hænder og dygtige hoveder. Det kræver uddannelser af høj kvalitet. Derfor er det en dårlig investering, at regeringen og Dansk Folkeparti de seneste år har gennemført markante besparelser på uddannelse.

Ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser er blevet tvunget til at skære to procent hvert år siden 2016. Og der lægges op til at fortsætte besparelserne helt frem til 2022. Alene i Ringkøbing-Skjern har uddannelserne skullet skære mere end 33,9 millioner kroner samlet set siden 2016. Det kan i dén grad mærkes, og det går selvfølgelig ud over kvaliteten. På erhvervsskolerne er der ikke midler nok til at købe maskiner og værktøj, der svarer til den virkelighed eleverne skal ud i. Og på de gymnasiale uddannelser kæmper underviserne med at finde tid til at rette elevernes opgaver.

De negative konsekvenser af besparelserne på uddannelse er derfor tydelige. Og nedskæringerne rammer ikke kun de unge – de rammer også vores lokale erhvervsliv. De har brug for flere dygtige medarbejdere. Hvis vi skal fastholde de gode arbejdspladser, skal vi sørge for, at man kan tage en god uddannelse. I stedet for at svinge sparekniven, bør vi investere i uddannelse. For der er intet effektivt over at fyre undervisere og holde fast i gammelt udstyr. En ny regering skal derfor investere i uddannelse af høj kvalitet i alle dele af vores land. Til gavn for de unge, for virksomhederne, for lokalsamfundet – for os alle sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce