Annonce
Hvide Sande

Kunstnere kan nu søge om ophold i det smukke træhus i Hvide Sande

Alle med en kunst-baggrund kan søge, da man gerne ser forskellig kunst pryde huset gennem året. PR-foto
Det er nu muligt at søge om et ophold i kunstnerboligen ART 56 i Hvide Sande for en periode i 2020.

Hvide Sande: Kunstnerboligen ART 56 er et smukt lille træhus på 50 kvadratmeter på Tyskerhavnen i Hvide Sande, som fungerer som et levende og arbejdende værksted og der er "åbent hus" for alle fra søndag til torsdag mellem kl. 12-16 fra april måned til oktober. Hver kunstner bor højst 14 dage i huset; så kommer der en ny.

Hvide Sande har, som i Skagen, et specielt lys set med kunstneriske øjne - det skyldes vandet på begge sider af byen, som reflekterer alt lys uden genskær fra blandt andet store træer. Dette har igennem mange år inspireret mange udøvende kunstnere, og der findes mange værker fra de små fjordhavne rundt om Ringkøbing Fjord og fra Vesterhavet.

Huset er bygget i samme stil, som de gamle redskabshuse i området. Udvendigt beklædt med fyrretræ - behandlet, så det bliver hårdt og vedligeholdelsesfrit - et miljøvenligt alternativ til tropisk træ, mens vinduer og døre er mahogni og indvendigt er blandt andet betongulv belagt med epoxy.

Annonce

Perioderne man kan søge i 2020

3.-17. april, 17. april-1. maj, 1.-15. maj, 15.-29. maj, 29. maj-12. juni, 12.-26. juni, 26. juni-10. juli, 10.-24. juli, 24. juli-7. august, 7.-21. august, 21. august-4. september, 4.-18. september, 18. september-2. oktober, 2.-16. oktober.

14 pladser i løbet af året

Kunstnerboligen ART 56 administreres af Holmsland Klit Turistforening.

I løbet af året er der allerede indkommet over 30 ansøgninger, og der bevilges kun 14 perioder over et år.

Er man interesseret i at søge om et ophold i kunstnerboligen kan man sende sit cv og ansøgning til destinationsmanager Lei Raunow på lei@hkt.dk senest fredag 22. november.

Udvælgelseskomitéen består af Flemming Rendbo og Lei Raunow og alle ansøgere forventes at have et svar inden årets udgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce