Annonce
Hvide Sande

Kunstnere kan nu søge om ophold i det smukke træhus i Hvide Sande

Alle med en kunst-baggrund kan søge, da man gerne ser forskellig kunst pryde huset gennem året. PR-foto
Det er nu muligt at søge om et ophold i kunstnerboligen ART 56 i Hvide Sande for en periode i 2020.

Hvide Sande: Kunstnerboligen ART 56 er et smukt lille træhus på 50 kvadratmeter på Tyskerhavnen i Hvide Sande, som fungerer som et levende og arbejdende værksted og der er "åbent hus" for alle fra søndag til torsdag mellem kl. 12-16 fra april måned til oktober. Hver kunstner bor højst 14 dage i huset; så kommer der en ny.

Hvide Sande har, som i Skagen, et specielt lys set med kunstneriske øjne - det skyldes vandet på begge sider af byen, som reflekterer alt lys uden genskær fra blandt andet store træer. Dette har igennem mange år inspireret mange udøvende kunstnere, og der findes mange værker fra de små fjordhavne rundt om Ringkøbing Fjord og fra Vesterhavet.

Huset er bygget i samme stil, som de gamle redskabshuse i området. Udvendigt beklædt med fyrretræ - behandlet, så det bliver hårdt og vedligeholdelsesfrit - et miljøvenligt alternativ til tropisk træ, mens vinduer og døre er mahogni og indvendigt er blandt andet betongulv belagt med epoxy.

Annonce

Perioderne man kan søge i 2020

3.-17. april, 17. april-1. maj, 1.-15. maj, 15.-29. maj, 29. maj-12. juni, 12.-26. juni, 26. juni-10. juli, 10.-24. juli, 24. juli-7. august, 7.-21. august, 21. august-4. september, 4.-18. september, 18. september-2. oktober, 2.-16. oktober.

14 pladser i løbet af året

Kunstnerboligen ART 56 administreres af Holmsland Klit Turistforening.

I løbet af året er der allerede indkommet over 30 ansøgninger, og der bevilges kun 14 perioder over et år.

Er man interesseret i at søge om et ophold i kunstnerboligen kan man sende sit cv og ansøgning til destinationsmanager Lei Raunow på lei@hkt.dk senest fredag 22. november.

Udvælgelseskomitéen består af Flemming Rendbo og Lei Raunow og alle ansøgere forventes at have et svar inden årets udgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce