Annonce
Hvide Sande

Kunstnere i kø for at bo i Hvide Sande

Her er Ayoe Lise Lysgaard Pløger i gang med det indledende arbejde. Maleriet hedder »Tag chancen«. Foto: Joan Karlsen

Interessen for nyt atelier er så stor, at der ikke er flere ledige uger i 2016.

Hvide Sande: »Det er helt fantastisk, og jeg elsker simpelthen der her hus«.

Annonce
Billedet hedder »Hvide Sande«, og inspirationen til farverne og ansigtsudtrykket er naturligvis hentet under opholdet i Hvide Sande.

Sådan lyder det fra grafiker og kunstmaler Ayoe Lise Lysgaard Pløger, der er den første kunstner i Holmsland Klit Turistforenings seneste nybyggeri.

Brande-grafikeren beskriver sig selv som en historiefortæller, og billederne bruger hun til at komme af med sine budskaber.

Der er tale om en såkaldt kunstnerbolig på Tyskerhavnen i Hvide Sande.

Atelieret er opført på soklen af et gammelt redskabshus, og den arkitekttegnede bygning er holdt i rigtig redskabsskur-stil, så den falder i tråd med havnens andre skure og ferieboliger.

Grafikeren fra Brande har udelukkende positive ord om det lille atelier, der også indeholder køkken, bad og soveværelse.

»Det er skønt, at det indvendigt er skåret helt ind til benet, så der kun er det mest nødvendige. Funktionelt fungerer det efter min mening optimalt. Samtidig er lyset helt fint med det rigtig lysindfald. Sidst, men ikke mindst, kan jeg ikke undgå at blive inspireret af at kigge ud på Tyskerhavnen og Ringkøbing Fjord. Udsigten er ganske enkelt fremragende,« siger hun.

Åben fra søndag til torsdag

Kunstnernes husleje består af betaling af eget forbrug af vand og varme.

Det eneste krav fra Holmsland Klit Turistforening er, at i den periode, kunstneren opholder sig i kunstnerboligen, skal der være åbent for besøgende fra søndag til torsdag.

Det fortæller Flemming Rendbo, der er manden, som vælger de kunstnere, der får tilbud om et ophold på 14 dage i perioden frem til 4. november.

»Lørdag er den store udskiftningsdag i sommerhusene, og om fredagen pakker sommerhusgæsterne sammen. Derfor er det åbne værksted fra søndag til torsdag,« forklarer Flemming Rendbo, der også kan oplyse, at interessen for kunstnerboligen er så stor, at der ikke er flere ledige ophold i år.

Ayoe Lise Lysgaard Pløger har været glad for de besøgende.

»Jeg synes, der har været pænt med besøgende, og det er både turister og lokale borgere, der har kigget forbi for at se huset og følge mit arbejde.

En autograf på væggen

Under opholdet i Hvide Sande har grafikeren fra Brande malet tre kunstværker, der hedder »Tag chancen«, »Hvide Sande« og »Big ambitious heart«.

Derudover er væggene i atlieret pyntet med andre af hendes malerier.

Selv om alle hendes kunstværker skal pilles ned af væggene og med tilbage til Brande, når opholdet på Tyskerhavnen er slut, har hun alligevel fået lov til at sætte sit eget lille præg på kunstnerboligen.

»Henning Davidsen har sagt, at jeg på væggen skal skrive min autograf sammen med et lille vægmaleri. Hvis alle kunstnerne gør det samme, bliver det et rigtig hyggeligt atelier med tiden,« vurderer Ayoe Lise Lysgaard Pløger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Vognmand venter på retningslinjer: Hvis studenterne skal holde en meters afstand kan det ikke lade sig gøre

Annonce