Annonce
Hvide Sande

Kunstnerboligen hitter hos kunstnerne

Kunstnerboligen på Tyskerhavnen i Hvide Sande har været en stor succes i hele 2017. Privatfoto.

Kunstnerboligen på Tyskerhavnen i Hvide Sande har været populær i 2017.

Annonce

Hvide Sande: Holmsland Klit Turistforening åbnede sidste år Kunstnerboligen på Tyskerhavnen i Hvide Sande. En lille bolig, hvor kunstnere fra hele landet kunne komme og bo, mens de arbejdede på nye værker.

Efteråret 2016 blev en stor succes, da kunstnerne strømmede til Hvide Sande. I 2017 har der også været stor efterspørgsel på Kunstnerboligen:

- Det er gået over alle forventninger. Vi fik rigtig mange ansøgninger i 2017, og kunstnerne har været glade for boligen og området, siger Katrine Frandsen, der er destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening.

Annonce

Giver et andet liv

Holmsland Klit Turistforening har det krav til kunstnerne, at de søndag til torsdag skal holde åbent for besøgende, der kan komme og se deres arbejde og værker.

Ligesom i 2016 har der også i 2017 været godt besøgt i det lille arbejdsværksted på Tyskerhavnen:

- Det giver noget andet liv, når vi har kunstnere boende. I højsæsonen kan nogle af kunstnerne godt have 600-700 mennesker på besøg, så der er tryk på det lille værelse. Men de besøgende er glade for det, siger Katrine.

Annonce

Store forventninger til 2018

Årsagen, til at Kunstnerboligen har været så populær, skyldes ifølge Katrine Frandsen, at Hvide Sande har noget helt særligt at byde på.

- For det første er der jo vand på begge side. Derudover er der også et specielt lys herude. Tidligere blev kunstnere også forelsket i Skagen og Nymindegab på grund af lyset, så det betyder meget. Til sidst har vi en god blanding af fiskeri, havn og turisme, siger hun.

Mens udlejningssæsonen for 2017 er ved at være slut, er planlægningen af næste sæson i gang. Holmsland Klit Turistforening har allerede modtaget flere henvendelser - også fra udenlandske kunstnere.

- Vi har fået mange ansøgninger fra danske, hollandske og tyske kunstnere. De kunstnere, vi ikke får plads til lige med det samme, kommer på en venteliste, siger Katrine Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce