Annonce
Hvide Sande

Kunstnerboligen hitter hos kunstnerne

Kunstnerboligen på Tyskerhavnen i Hvide Sande har været en stor succes i hele 2017. Privatfoto.

Kunstnerboligen på Tyskerhavnen i Hvide Sande har været populær i 2017.

Hvide Sande: Holmsland Klit Turistforening åbnede sidste år Kunstnerboligen på Tyskerhavnen i Hvide Sande. En lille bolig, hvor kunstnere fra hele landet kunne komme og bo, mens de arbejdede på nye værker.

Efteråret 2016 blev en stor succes, da kunstnerne strømmede til Hvide Sande. I 2017 har der også været stor efterspørgsel på Kunstnerboligen:

- Det er gået over alle forventninger. Vi fik rigtig mange ansøgninger i 2017, og kunstnerne har været glade for boligen og området, siger Katrine Frandsen, der er destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening.

Annonce

Giver et andet liv

Holmsland Klit Turistforening har det krav til kunstnerne, at de søndag til torsdag skal holde åbent for besøgende, der kan komme og se deres arbejde og værker.

Ligesom i 2016 har der også i 2017 været godt besøgt i det lille arbejdsværksted på Tyskerhavnen:

- Det giver noget andet liv, når vi har kunstnere boende. I højsæsonen kan nogle af kunstnerne godt have 600-700 mennesker på besøg, så der er tryk på det lille værelse. Men de besøgende er glade for det, siger Katrine.

Store forventninger til 2018

Årsagen, til at Kunstnerboligen har været så populær, skyldes ifølge Katrine Frandsen, at Hvide Sande har noget helt særligt at byde på.

- For det første er der jo vand på begge side. Derudover er der også et specielt lys herude. Tidligere blev kunstnere også forelsket i Skagen og Nymindegab på grund af lyset, så det betyder meget. Til sidst har vi en god blanding af fiskeri, havn og turisme, siger hun.

Mens udlejningssæsonen for 2017 er ved at være slut, er planlægningen af næste sæson i gang. Holmsland Klit Turistforening har allerede modtaget flere henvendelser - også fra udenlandske kunstnere.

- Vi har fået mange ansøgninger fra danske, hollandske og tyske kunstnere. De kunstnere, vi ikke får plads til lige med det samme, kommer på en venteliste, siger Katrine Frandsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce