Hvide Sande

Kunstnerboligen hitter hos kunstnerne

Kunstnerboligen på Tyskerhavnen i Hvide Sande har været en stor succes i hele 2017. Privatfoto.

Kunstnerboligen på Tyskerhavnen i Hvide Sande har været populær i 2017.

Hvide Sande: Holmsland Klit Turistforening åbnede sidste år Kunstnerboligen på Tyskerhavnen i Hvide Sande. En lille bolig, hvor kunstnere fra hele landet kunne komme og bo, mens de arbejdede på nye værker.

Efteråret 2016 blev en stor succes, da kunstnerne strømmede til Hvide Sande. I 2017 har der også været stor efterspørgsel på Kunstnerboligen:

- Det er gået over alle forventninger. Vi fik rigtig mange ansøgninger i 2017, og kunstnerne har været glade for boligen og området, siger Katrine Frandsen, der er destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening.

Giver et andet liv

Holmsland Klit Turistforening har det krav til kunstnerne, at de søndag til torsdag skal holde åbent for besøgende, der kan komme og se deres arbejde og værker.

Ligesom i 2016 har der også i 2017 været godt besøgt i det lille arbejdsværksted på Tyskerhavnen:

- Det giver noget andet liv, når vi har kunstnere boende. I højsæsonen kan nogle af kunstnerne godt have 600-700 mennesker på besøg, så der er tryk på det lille værelse. Men de besøgende er glade for det, siger Katrine.

Store forventninger til 2018

Årsagen, til at Kunstnerboligen har været så populær, skyldes ifølge Katrine Frandsen, at Hvide Sande har noget helt særligt at byde på.

- For det første er der jo vand på begge side. Derudover er der også et specielt lys herude. Tidligere blev kunstnere også forelsket i Skagen og Nymindegab på grund af lyset, så det betyder meget. Til sidst har vi en god blanding af fiskeri, havn og turisme, siger hun.

Mens udlejningssæsonen for 2017 er ved at være slut, er planlægningen af næste sæson i gang. Holmsland Klit Turistforening har allerede modtaget flere henvendelser - også fra udenlandske kunstnere.

- Vi har fået mange ansøgninger fra danske, hollandske og tyske kunstnere. De kunstnere, vi ikke får plads til lige med det samme, kommer på en venteliste, siger Katrine Frandsen.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce