Annonce
Kultur

Kunstner sætter spor på RINGkøbing

Henrik Busk Andersen viste sig - trods vejret - fra sin sædvanlige festlige side ved afsløringen af skulpturen. Blandt tilskuerne var borgmester Hans Østergaard. Foto:Jørgen Kirk
Henrik Busk Andersens "Try to break the circle" afsløret på Museumspladsen.

RINGKØBING: En heftig byge fejede hen over Museumspladsen præcis klokken 16.00, da Henrik Busk Andersens værk, "Try to break the circle" fredag eftermiddag blev afsløret.

Det tog dog ikke pippet fra den festlige kunstner, der har doneret det 30.000 kroner dyre værk - et sæt fodspor i bronze, der er limet fast til fliserne foran skulpturen af polarforskeren Mylius Erichsen; en mand, der gik sine egne veje.

Og det er netop ideen med fodsporscirklen, fortalte kunstneren Dagbladet, lige før pressenningen, der dækkede værket, blev fjernet.

- Det er en hyldest til de mennesker, der ikke bare går i andres fodspor, men bryder cirklen. Det er også derfor, fodsporene er vendt, så de går imod uret, sagde Henrik Busk Andersen.

Da værket var blevet afsløret, og regnen hørt op, dukkede solen i øvrigt frem for skyerne, og de fik Henrik Busk Andersen til at gribe en orange markeringspæl, sætte den midt i kredsen af fodspor, og bemærke, at den jo også kan fungere som solur.

Eller rettere: Sål-ur!

Annonce
Et knus fra kunstneren til formanden for kommunens kunstudvalg, Gitte Kjeldsen.

"Vild, talentfuld og flittig"

Formanden for kommunens kunstudvalg, Gitte Kjeldsen, havde en varm velkomst til kunstneren.

- Henrik er en vild, talentfuld og flittig maler, billedhugger og skribent med meget på hjerte. Han har en energi, der kan tage luften ud f de fleste, men det er altid spændende og fængslende at høre Henriks tanker - og de er mangfoldige, sagde hun til forsamlingen, der havde trodset vejret, og som blandt andet talte borgmester Hans Østergaard.

Gitte Kjeldsen nævnte, at Ringkøbing-Skjern Kommune allerede flere gange har haft fornøjelse af Henrik Busk Andersen - blandt andet som arbejdende kunstner i Slusen i Hvide Sande og i Kunstpavillonen i Videbæk.

- For nogen tid siden ringede Henrik til mig, og sagde: Kjeldsen, jeg vil give jer en skulptur. Den handler om at bryde cirklen, om ikke at gå i andres fodspor men finde sine egne veje. Vi er taknemmelige over at modtage gaven, og som Henrik siger, selvfølgelig skal ringen ligge i RINGkøbing!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Så røg champagneproppen: Nu må tyskerne snart holde ferie ved Vestkysten

Ringkøbing-Skjern

Steenberg glæder sig: Et skridt i den rigtige retning at åbne for tyske turister

Annonce