Annonce
Ringkøbing

Kunstner er blevet en turistattraktion: - Jeg når næsten ikke at male

Kunstneren Marianne Dalgaard arbejde tirsdag i denne uge på havnen i Ringkøbing. Arrangementet fortsætter til og med søndag. Foto: Kaj Poulsgaard
Marianne Dalgaard har det rigtig fint med at være "en oplevelse" på havnen i Ringkøbing i denne uge - og der er rigtig mange turister, der kigger ind i værkstedet. Men hun når næsten ikke at male undervejs.
Annonce

Ringkøbing: Enhver, der i disse dage lægge vejen forbi gågaderne og havnen i Ringkøbing, kan konstatere, at der er rigtig mange mennesker i byen. Vejret er simpelthen ikke til strandture.

Det mærker kunstnerne bag "Sommerkunst på Ringkøbing Havn" i den grad også. Egentlig var det meningen, at man skulle kunne opleve kunstnerne Jane Hornskov, Marianne Dalgaard, Linda Stampe Eskildsen, Karin Høegsberg, Ulla Haussø Petersen, Irene Christiansen og Irene Slot i fuld sving med deres værker.

Men der skal jo også være tid til en snak med de interesserede, og det går der megen tid med, når der er så mange.

Annonce

Mange nysgerrige

- Jeg når næsten ikke at male, siger Marianne Dalgaard, Ringkøbing, der tirsdag stod i det lille værksted bag havnekontoret med sine tegninger og malerier.

Malerierne lyste godt op mellem stiger, sækkevogne og redningskranse.

- Folk er heldigvis nysgerrige. Nogle kommer ind med et hørligt "Wow" og spørger interesseret til mit arbejde. Andre lister lige så stille ind og kigger, og går så ud igen. Der er også nogle der kigger mest på den skønne, røde havnebygnings konstruktion, siger Marianne Dalgaard med et smil.

Hun er helt på det rene med, at hun ikke sådan lige er til at sætte i bås som kunstner:

Marianne Dalgaard vil ikke sættes i bås som kunstner. Hun brænder for at male hunde, katte og mennesker - gerne skæve typer - men skaber også gerne værker af trekanter. Foto: Kaj Poulsgaard

- Jeg gør, som det passer mig. Min passion er at male hunde, katte og mennesker - gerne de lidt skæve typer - men jeg hygger mig også med de abstrakte værker med trekanter i alle størrelser og farver, siger hun.

Marianne Dalgaard lader sig ikke direkte inspirere af havnemiljøet. Her spiller travlheden også ind.

- De gode ideer kommer, når man har tid til at få dem, siger Marianne Dalgaard, før hun får travlt med at tale med en tysk familie, hvor børnene er interesseret i den kridttegning, hun netop er ved at arbejde på.

Annonce

OK at være "en oplevelse"

- Det er rigtig fint "at være en oplevelse" for turisterne. Sådan tror jeg også, at mange ser på det, og jeg kommer gerne igen en anden gang, hvis det her bliver til en tradition, siger Marianne Dalgaard.


Det er rigtig fint "at være en oplevelse" for turisterne. Sådan tror jeg også, at mange ser på det, og jeg kommer gerne igen en anden gang, hvis det her bliver til en tradition.

Marianne Dalgaard


Havnefoged Niels Nielsen er glad for, at han gik med på ideen om de arbejdende kunstnere:

- Det er rigtig hyggeligt, og jeg kan da godt forestille mig, at det bliver gentaget en anden gang. Men vi skal først have evalueret på ideen, og så må vi se, siger Niels Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce