Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kunstner: Corona har givet tid til fordybelse i gamle teknikker - og gjort det ok ikke at have travlt

Keramiker Hanne Leth Andersen skabte en tapas-tallerken-ven i begyndelsen af epedemien. Ideen er, at hvis man er i isolation, så er der et ansigt på bordet, som man kan "tale" med, eller som i det mindste kan bringe smilet frem. Foto: Kaj Poulsgaard
Keramiker Hanne Leth Andersen har skabt tapas-tallerken-venner og vinpropper med masker på under corona. Og så har hun sammen med en række kolleger kastet sig over at eksperimentere med sodaovne, hvor en brænding tager flere døgn. Det giver ro til fordybelse.

Ringkøbing: Da jeg sidste år talte med keramiker Hanne Leth Andersen om, hvordan corona-epidemien så ud set med kunstnerøjne, var hun ret overbevist om, at hun ikke kom til at skabe keramik, der kunne relateres direkte til corona.

Men corona-ideerne kom alligevel til hende, og i det første produkt hun skabte, blev kreativitet og humoren i høj grad brugt som en effektivt våben mod alvoren.

Artiklen i Dagbladet 5. april 2020. Foto: Kaj Poulsgaard

- Ideen med tapas-tallerkenen var, at når den var formet som et glad ansigt, så kunne den være en ven under en corona-isolation, siger Hanne Leth Andersen.

I dag laver hun også ansigter, der kan hænge på væggen, og så er det jo også et produkt, som man ikke behøver at relatere til corona, hvis man ikke ønsker det.

Sådan er det ikke med de vinpropper, som Hanne Leth Andersen har udstyret med masker.


Jeg har altid lavet mange vinpropper. De er min måde at føre dagbog på, og så måtte der jo også være nogen, der fortæller om en meget mærkelig og meget usædvanlig tid, hvor vi heldigvis nu begynder at mærke optimismen.

Hanne Leth Andersen


- Jeg har altid lavet mange vinpropper. De er min måde at føre dagbog på, og så måtte der jo også være nogen, der fortæller om en meget mærkelig og meget usædvanlig tid, hvor vi heldigvis nu begynder at mærke optimismen, siger Hanne Leth Andersen.

Vinpropperne var især populære som julegaver.

Annonce

Tid til fordybelse

Før corona var Hanne Andersen en meget travl kvinde, der ud over at passe sin forretning på Vestre Strandsbjerg, producerer og arrangerer udstillinger, og var af sted tre gange om ugen - blandt andet til koncerter med Ringkøbing Bigband.

Nu spekulerer hun på, om hun efter corona vil slappe lidt mere af:

- Måske er det ok ikke at have så travlt og altid planlægge så meget. Under corona har vi gået ufatteligt mange lange ture og opdaget naturperler, vi ikke vidste fandtes. Det har været fantastisk.

- Jeg har også kastet mig over en gammel teknik, og er kommet med i et sodaovn-laug, der har ovne i Skælskør og Haderslev. I den ene ovn fyrer vi med brænde, hvor én brænding tager 30 timer. Når man tager fyldningen og tømningen med, tager sådan en proces let tre dage - og så er det overhovedet ikke sikkert, at brændingen bliver en succes... Det giver tid til fordybelse og gode snakke med kolleger fra hele landet, siger Hanne Leth Andersen.

- Hvis corona tillader det, skal lauget have en udstilling i Haderslev her i april. Det glæder jeg mig til, for der har jo ikke rigtig været udstillinger i lang tid, siger Hanne Leth Andersen.

Hanne Leth Andersen har under corona skabt en masse vinpropper med masker. Dem var der mange, der købte til julegaver som en påmindelse om en meget usædvanlig tid. De to hun holder i hånden er endnu ikke blevet brændt. Foto: Kaj Poulsgaard
I Dags Dato ser vi tilbage på - og følger op på - begivenheder, der blev omtalt på lige nøjagtig denne dag for en, to, tre, fem eller måske ti år siden i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce