Annonce
Ringkøbing

Kunsten at smøre sandwich til over 1600 børn

Syv elever fra grunduddannelsen »Mad og oplevelser« havde meldt sig friviliigt til at hjælp med madpakkerne. Fire af eleverne tager også med til København, hvor de i dag, torsdag, fra 18-20 skal dele maden ud til over 1600 elever, der også får en vand og en rugbrødssnack. Foto: Tommy Kofoed

Westergaards Hotel samarbejder med Skjern Tekniske Skole om at sørge for, at eleverne på skoleudflugten til København får en bid af Vestjylland med.

Annonce

Omtrent 300 boller lå på rad og række hen ad et langt køkkenbord. Først blev de skåret over, så blev de smurt, og så skulle selve fyldet på.

Syv elever fra Skjern Tekniske Skole samt flere udefrakommende var onsdag i fuld gang med at smørre aftensmad til de elever, der skal være i København i dag torsdag.

Når arbejdet med madpakkerne var slut, skulle der i alt ligge 1700 smurte sandwhich klar i den kølevogn, der skal tage dem med til den anden side af Danmark.

Der blev lavet syv typer sandwhich alt i alt; fiskefrikadelle, kylling, spegepølse, rullepølse, hamburgerryg, æg og squash-bøf.

Og alt i sandwhichene kommer fra lokale producenter.

»Vi ville gerne så vidt omkring med så mange leverandører som muligt. Blandt andet derfor har vi valgt at lave så mange forskellige typer sandwhich,« siger Bent Graakjær, der ejer Westergaards Hotel i Videbæk og er en af dem, der står for det store madpakke-projekt.

Han fortæller for eksempel, at de har hele tre bagere med i projektet, for at flest mulig kan få glæde af det.

Men der er også en anden grund til, at der kommer så mange sandwhichvarianter med til børnene.

»Der skal være lidt læring i det for børnene. Så kan de komme til København og lære at spise fiskefrikadelle,« siger Bent Graakjær.

Og af netop den grund, at børnene ikke selv skal kunne vælge til eller fra, bliver alle bollerne pakket ind i uigennemsigtigt, brunt papir. På den måde bliver der heller ikke kø, når over 13 elever i minuttet skal have udleveret deres sandwhich - de får simpelthen bare en.

Annonce

Fokus på allergi

Der er dog en lille undtagelse, når det kommer til udleveringen. For der er taget højde for allergikere samt vegetarer og børn, der ikke spiser svinekød.

Hvert af disse børn får udleveret en sandwhich, der specifikt er lavet til dem.

»Jeg håber, alle skoler har meldt, hvor mange glutenallergikere, de for eksempel har. For hvis vi ikke har nok af vores specialsandwhich, kan vi ikke gøre noget ved det, når vi står i København,« siger Bent Graakjær.

Annonce

Byt dig til en, du kan li'

Men ligesom nogle børn ikke kan spise specifikke ting, er der andre børn, der ikke kan lide for eksempel fiskefrikadeller. Der foreslår Bent Graakjær, at børnene kan bytte med deres kammerater, hvis de absolut ikke vil have den type sandwhich, de ender med som deres aftensmad.

Og det er jo ikke noget, at sige til, for selv dem, der står og smøre de 1700 sandwhich, har præferencer.

»Jeg er overhovedet ikke fiskefrikadellefan, så for mig ville det være rigtigt ærgerligt, hvis jeg fik kastet sådan en efter mig,« siger Vivi Bech, der er elev på Skjern Tekniske Skole og i gang med at uddanne sig til ernæringsassistent.

Der er meget at se til for smørrene og dem, der i dag skal udlevere sandwhichene og give smagsprøver på Vestjylland ud til københavnerne, men der blev også tid til lidt hygge og pjat henover køkkenbordene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce