Annonce
Tarm

Kunst med Udsyn fra bymidte

Den nye skulptur er nu døbt "Udsyn". PR-foto

Ådum: Ved Ådums åbne dag midt i september var der stor tilstrømning til afsløringen af et nyt kunstværk i granit. Skulpturen er skabt af en kunstner i Skive og blev placeret på hjørnet af Grøntoften. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern kommune Erik Viborg holdt indvielsestalen.

Skulpturen har nu ud fra indkomne forslag i en konkurrence fået navnet "Udsyn". Vinderen blev Birthe Lynggaard. Hendes begrundelse er følgende: "Jeg synes, den ligesom kigger ud på alt omkring sig, og det kan jo også symbolisere, at Ådum har øje for andre!"

- Vi synes faktisk i Kunst- & Skulptur gruppen, at det er en rigtig fin begrundelse, udtaler Niels Møller Hansen på vegne af gruppen.'

- Det er jo sådan med kunst, at man ikke altid skal kunne se, hvad den viser, men at alle kan have deres egen opfattelse. Gruppens ønske er, at alle skulpturer i Ådum bliver til glæde for borgerne samt gæster, der kommer til eller igennem byen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce