Annonce
Ringkøbing

Kunne være værre: 11 bilister blitzet på syv timer

Lederen af færdselspolitiet ved Midt- og Vestjyllands Politi, vicepolitiinspektør Henrik Glintborg, melder om 11 bilister, der blev afsløret ved fartkontrol i Ringkøbing-området i løbet af tirsdagen. Arkivfoto: Morten Stricker
Færdselspolitiet havde tirsdag en fotovogn parkeret på to strækninger i Ringkøbing-området.

Ringkøbing: - Vi har i sandhed set det, der var værre.

Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra lederen af færdselspolitiet ved Midt- og Vestjyllands Politi, vicepolitiinspektør Henrik Glintborg, når han ser på udbyttet af at have haft en fotovogn udstationeret i Ringkøbing-området i løbet af tirsdagen.

I første omgang blev der i den tidlige morgenstund stillet an til automatisk trafikkontrol på Holstebrovej inden for byskiltet, og her var der - som Henrik Glintborg formulerer det - otte bilister, der ikke kunne finde ud af at overholde fartgrænsen på maksimalt 50 kilometer i timen.

Efter nogle timers parkering på Holstebrovej valgte manden bag rattet i fotovognen at skifte placering, og den mørke varebil blev i stedet parkeret på Novej øst for Ringkøbing. Her blev tre bilister blitzet, så inden længe kan de forvente at modtage en opkrævning fra ordensmagten.

Alt i alt var fotovognen på plads i Ringkøbing-området i syv timer, hvor der altså samlet set blev afsløret 11 fartsyndere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce