Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kunder var der masser af: Midt i travlheden fik Ramsing sin 100 års sten

Hovedpersonerne havde rygende travlt med at ekspedere kunder, så afsløringen af jubilæumsstenen lørdag formiddag blev en hurtig affære. Men flot er stenen, der er forarbejdet af Kurt Smith.
Annonce

Spjald: Ramsings hundredårige rejse fra ydmyg isenkræmmerforretning på Hovedgaden i Spjald  til stort moderne shoppingcenter er blevet markeret siden torsdag med masser af tilbud, kaffe, kage og fadøl. Det meste af programmet er blevet gennemført, men coronaen har dog ført til et par aflysninger.

Lørdag formiddag stod den på afsløring af den store jubilæumssten, som i de næste hundrede år skal markere forretningens første hundrede år.

Kunder var der masser af, både på p-pladsen, hvor kaffen og kagen var populær, og inde i butikken, så højtideligheden blev afviklet i højt tempo, så handlerne kunne fortsættes.

Annonce

Indkaldt midlertidigt

Hans Jørgen Olesen, der sammen med sin fætter Ole Ramsing drev butikken fra 1988 og frem til 2014, var på grund af travlheden kaldt ind som midlertidig lagerchef. Han fik også betroet hvervet at holde talen.

- Vi er glade for, at Michael Hansen ville overtage stafetten og føre butikken videre. Han lever fuldt ud op til vores forventninger, så forretningen skal nok vokse, sagde Hans Jørgen Olesen og pegede på, at godt købmandskab, god kundeservice med personlig betjening, konkurrencedygtige priser og et super godt personale er opskriften på, at en lille by som Spjald kan have en stor butik, som trækker kunder til langvejs fra.

Kurt Smith ved stenen, som han har forarbejdet med vinkelsliber, mejsel, luft- og stokhammer. Foto: Lars Kryger

Indehaver Michael Hansen fik æren af at trække klædet af stenen og takkede, inden han hastede tilbage i forretningen for at betjene kunder.

Ole Ramsing, der stadig arbejder i butikken, dog på nedsat tid, kunne ikke løsrive sig fra kunderne og gik glip af stenafsløringen.

Annonce

Stenhugning som hobby

Kurt Smith på 82, manden der er mester for jubilæumsstenen, som er skænket af Spjald Entreprenørforretning, var med rette stolt af resultatet. Stenen, som Smith skyder på vejer halvanden til to ton, har han forarbejdet med vinkelsliber, mejsel, luft- og stokhammer.

- Hvor mange timer jeg har brugt på det, kan jeg slet ikke sætte tal på. Det har været mange, men det har også været sjovt, siger han.

Kurt Smith, der tog stenhugning op som hobby, da han lagde op som landmand for tyve år siden, har efterhånden forarbejdet flere store sten med stort talent. Både sten med inskription og andre som skulpturer, der er placeret rundt omkring i Spjald – blandt andet ved plejehjemmet og ved mejeriet. Og der skulle være flere på vej, forlyder det.

Michael Hansen, der fører Ramsing Shopping Center videre, beundrer her stenen sammen med Hans Jørgen Olesen. Foto: Lars Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce