Annonce
Ringkøbing

Kundeklager får bageri til at droppe kamp mod madspild

- Det er et godt koncept, og det er enormt ærgerligt, at vi har været nødt til at droppe at være med i Too good to Go, men de sure kunder har fyldt for meget, siger bestyrer hos Ejvinds Bageri i Ringkøbing, Maria Borggaard Bojsen. Arkivfoto: Henrik Breum

Ejerne af Ejvinds Bageri - med forretninger i Ringkøbing, Søndervig og Hvide Sande - synes grundlæggende godt om app'en Too good to Go, der bekæmper madspild. Men krav og forventninger fra dele af kundegruppen har fået bageri-virksomheden til at melde sig ud af ordningen.

Ringkøbing: I juni sidste år valgte Ejvinds Bageri, der driver forretninger i Ringkøbing, Søndervig og Hvide Sande, at blive tilknyttet den populære applikation Too good to Go, der gør det muligt for brugere at købe overskydende fødevarer fra forretninger og restauranter via et par simple tryk på mobiltelefonen.

Men nu er det slut med at få fingre i godt bagværk til en favorabel pris:

- Fra nogle kunders side blev der stillet krav og forventninger om indholdet i poserne, og så handlede det ikke om at bekæmpe madspild men om at få billige varer. Det, man får via Too good to Go, det er netop det, der er til overs, siger medejer hos Ejvinds Bageri, Jeppe Borggaard Jørgensen.

Da bageri-virksomheden var en del af Too go to Go-konceptet, blev der i eksempelvis Ringkøbing dagligt udbudt op til otte poser med et indhold til en værdi af cirka 100 kroner. I den gode sags tjeneste kunne kunden dog nøjes med at betale 29 kroner - velvidende, at der var tale om en lykkepose med ukendt indhold:

- Men vi begyndte at få klager, hvis der eksempelvis ikke var en jordbærtærte eller et rugbrød i. Blandt andet på Facebook ramte klagerne os negativt på vores brand, tilføjer Jeppe Borggaard Jørgensen om årsagen til, at Ejvinds Bageri har valgt at droppe Too good to Go.

Fra nogle kunders side blev der stillet krav og forventninger om indholdet i poserne, og så handlede det ikke om at bekæmpe madspild men om at få billige varer

Jeppe Borggaard Jørgensen, medejer, Ejvinds Bageri

Sådan virker Too good to Go

For at kunne gøre brug af Too good to Go-ordningen, skal man downloade firmaets app på sin mobiltelefon.

App'ens gps finder automatisk frem til de forretninger eller restauranter, der ligger tættest på brugeren.

Når man finder et interessant tilbud, klikker man "Køb".

I app'en fremgår det, hvornår man kan hente sine købte varer.

Too good to Go er aktiv i seks europæiske lande, og flere er på vej.

Ved udgangen af 2017 var 5000 forretninger og restauranter med i app'en, der på det tidspunkt var downloadet af flere end tre millioner brugere.

Bestyrer ærgrer sig

Bestyreren af forretningen i Ringkøbing, Maria Borggaard Bojsen, var begejstret, da Ejvinds for et år siden valgte at koble sig på madspilds-app'en, og hun betegner det som "enormt ærgerligt", at det har været nødvendigt at trække stikket:

- Der er rigtig mange gode Too good to Go-kunder, der er kommet ind og sagt, "hvad er det for noget pjat med at stille krav til indholdet i poserne." De er trætte af det, fordi de netop har værdsat tanken bag Too good to Go, siger Maria Borggaard Bojsen og tilføjer:

- Det er vi kede af, men de sure kunder har fyldt for meget.

Hverken hun eller Jeppe Borggaard Jørgensen vil dog ikke udelukke, at Ejvinds Bageri på et tidspunkt kobler sig på konceptet igen:

- Vi har vendt det her med virksomheden bag Too good to Go, der er i gang med målrettet markedsføring for at få vendt tendensen med at stille krav til indholdet i poserne. Hvis det lykkes, vil vi gerne være med igen, siger medejeren i bageri-virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce