Annonce
Erhverv

Kun tre andre trykkerier i verden har det: Strandbygaards nye certifikat kan give flere kunder i butikken

Ole Strandbygaard vurderer, at den nye certificering vil tiltrække kunder. Miljøbevidsthed og bæredygtighed står højt i erhvervslivet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Trykkerivirksomheden Strandbygaard i Skjern får internationale konkurrencefordele. Virksomheden har nemlig fået en certificering, som kun tre andre trykkerier i verden har.

SKJERN: Corona-tiden er hos trykkerivirksomheden Strandbygaard i Skjern blevet brugt på at komme i fornemt selskab. For få dage siden lykkedes det så. Som det fjerde trykkeri i hele verden har Strandbygaard nu opnået cradle-to-cradle-certificeringen, der bringer virksomheden helt i front til at kunne servicere miljøbevidste kunder.

Og nok virker cradle-to-cradle - eller på dansk vugge-til-vugge - umiddelbart en smule kompliceret, men faktisk er det meget let og ligetil.

Konkurrence-fordel

Et eksempel: En virksomhed skal have trykt en stak brochurer, og for virksomheden er det meget vigtigt, at brochurerne er lavet af så bionedbrydelige materialer, at kunderne på vej hjem i princippet kan smide brochurerne ud af bilvinduet og ind i en skov, hvorefter naturen selv nedbryder det, uden at skade på miljøet.

Her er det, at certificeringen kommer ind i billedet, for den betyder, at Strandbygaard kan bevise, at de kan lave tryksager, der kan leve op til netop det - og da der kun er tre andre trykkerier i verden, der har det certifikat, så vrimler det ikke ligefrem med konkurrenter. Dermed får Strandbygaard også internationale konkurrencefordele.

- Vi vil blive et tilvalg for kunderne, fordi vi har styr på de ting, og vi regner da også med at få opgaver på tryksager, fordi vi har den certificering, siger Ole Strandbygaard, ejer af trykkerivirksomheden, som netop har sendt sine sælgere ud med det nye produkt under armen.

Annonce

Mere miljøfokus

I forvejen har Strandbygaard en del miljøcertificeringer som følge af, at trykkeriet for år tilbage valgte at satse på bæredygtighed. Ideen til at prøve at opnå certificeringen opstod, da kunderne begyndte at efterspørge den.

De seneste fire år har Strandbygaard mærket, at kunderne lægger mere vægt på miljøet og er blevet meget mere bevidste om bæredygtighed end tidligere. Især de unge er optaget af at passe godt på naturen.

Ole Strandbygaard fortæller, at der årligt er en stigning på otte til 10 procent i efterspørgslen af miljørigtige løsninger, og at kunderne i nogle tilfælde vælger flere forskellige certificeringer af samme produkt.

Flere store virksomheder har i øvrigt cradle-to-cradle-certificeringen. Blandt andet finder man Troldtekt og Ege Tæpper.


Vi vil blive et tilvalg for kunderne, fordi vi har styr på de ting, og vi regner da også med at få opgaver på tryksager, fordi vi har den certificering.

Ole Strandbygaard, indehaver af trykkerivirksomheden Strandbygaard i Skjern


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Skjern Håndbold

Skjern-cheftræner efter kæmpe pokal-skuffelse: Det har været en sæson med røven i vandskorpen

Annonce