Annonce
Tarm

Kun rengøringsdamen får løn: Mejeriet har bevist sit værd og opnår stort driftstilskud

- Ikke alle koncerter i 2020 har givet overskud, men når vi lægger dem sammen, så er der overskud. Det giver grundlag for, at vi tør kaste os ud i større ting, siger den daglige bestyrer af kulturhuset Mejeriet i Tarm, Tove Lauritsen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Mejeriet i Tarm har hidtil modtaget et kommunalt tilskud på 14.000 kroner om året. Fra 2021 bliver der givet 125.000 kroner i årligt driftstilskud.
Annonce

Tarm: Tålmodighed belønnes ofte. Det ved bestyreren af Mejeriet i Tarm, Tove Lauritsen. Efter tre forgæves forsøg med at søge støtte hos Realdania, var der i 2019 endelig hul igennem: 1.000.000 kroner blev der sendt i retning mod Vestjylland, og dermed kunne der sættes gang i en større om- og udbygning af kulturhuset.

Det gode arbejde i Tarm vækker også genklang hos Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget netop har besluttet at yde et årligt driftstilskud på 125.000 kroner til Mejeriet.


Det er mange penge ned i en kasse, hvor der ikke ligger så mange penge i forvejen, men vi har ikke tænkt os at revolutionere vores måde at være på

Tove Lauritsen, bestyrer af Mejeriet


Hidtil har udvalget givet et årligt tilskud på 14.000 kroner til afvikling af kulturelle arrangementer:

- Vi vil gerne, at man viser, at man kan noget selv - at man kan stå på egne ben - inden vi kaster penge i det. De har nu gennem mange år vist deres værd. Mejeriet har fået noget op at stå, der er helt unikt, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg (V), om baggrunden for at ophøje Mejeriet til modtager af et årligt driftstilskud.

Annonce

'Ikke bare for sjov'

Tove Lauritsen ser den solide opbakning fra kommunal side som 'endnu en blåstempling af vores arbejde':

- Vi har nu bevist, at det var noget, vi ville - at det ikke bare var for sjov, vi startede det her op. Vi har også haft modvind undervejs, men nu sejler skibet. Nogle gange ændrer det kurs, men vi er stærkt forankret, siger den ulønnede bestyrer af Mejeriet, der siden 2013 har fungeret som et kulturelt samlingssted i Tarm.

Tove Lauritsen fastslår videre, at 'det er rart med lidt mere vand at svømme i':

- Vi passer på pengene på Mejeriet. Vi bruger ikke penge, vi ikke har.

På et bestyrelsesmøde torsdag skal der blandt andet kigges på, hvordan det kommende driftstilskud skal forvaltes:

- Det er mange penge ned i en kasse, hvor der ikke ligger så mange penge i forvejen, men vi har ikke tænkt os at revolutionere vores måde at være på, tilføjer Tove Lauritsen.

Ud over at danne ramme om koncerter og foredrag huser Mejeriet også forskellige former for undervisning inden for blandt andet musik, billedkunst, drama og håndarbejde.

Annonce

Keld og Hilda Heick

Tove Lauritsen er ret stolt af de navne, Mejeriet formår at få på plakaten. I år har blandt andre Allan Olsen, Erik Grip, Ghita Nørby, Jytte Abildstrøm, Kristian Lilholt samt Keld og Hilda Heick lagt vejen forbi Kirkegade 1:

- Vi har konsolideret os. Ikke alle koncerter i 2020 har givet overskud, men når vi lægger dem sammen, så er der overskud. Det giver grundlag for, at vi tør kaste os ud i større ting. Der vil blive et større udbud og nogle større navne, siger Tove Lauritsen.

Hun har været med på hele rejsen med Mejeriet, der i høj grad bæres frem takket være masser af frivillige hænder. Den eneste, der får løn for sit arbejde i huset, er rengøringsdamen.

- Det her kræver masser af timer. Som frivillige tager vi det som et skulderklap og en anerkendelse af det, vi laver, tilføjer Tove Lauritsen om det seneste tilsagn om økonomisk støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Med det årlige driftstilskud på 125.000 kroner overtager Mejeriet i stigende grad de aktiviteter, der tidligere udspillede sig i koncertsalen ved den lukkede efterskole i Vostrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Otte nye smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce