Annonce
Ringkøbing

Kun få vil have problemer i et kontantløst samfund

Vi nærmer os et samfund, hvor sedler og mønter forsvinder. det har de fleste det ok med. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

En totalt uvidenskabelig spørgerunde i Ringkøbing afslører, at nærmest ingen vil have problemer med et kommende kontantløst samfund.

Ivan Larsen. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Ivan Larsen, København

Ivan Larsen er på ferie i Ringkøbing. Han har lidt kontanter på sig men kan ikke huske, hvornår han sidst har brugt nogle af dem.

- Jeg kan godt lide sikkerheden i at have lidt kontanter på mig, hvis kortet eller mobilepay ikke virker, så jeg synes ikke, at det vil være så sjovt, når kontanterne engang forsvinder.

Annonce

Randi Hjortskov, København

Randi Hjortskov er også på ferie i Ringkøbing:

- Helt tilfældigt har jeg kontanter på mig, fordi min mand lige har fået nogle af sin søster i fødselsdagsgave. Men jeg tror ikke, at jeg har brugt kontanter i et halvt år, og det er jo helt yt her i coronatiden. Jeg vil fint kunne leve i et kontantløst samfund, men min mand vil virkeligt blive ked af det. Han har ikke mobilepay. Det vil i øvrigt også give problemer for de svagtseende, hvis kontanterne helt forsvinder, siger Randi Hjortskov.

Randi Hjortskov. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Jørgen Pihl, Rindum

Jørgen Pihl er ved at fotografere Ringkøbing Kirke til en ny pjece med det "nye" kirkehus i baggrunden.

- Den sidste kontantbetaling for mig var for en pose kartofler til en 20'er. Vi lever jo allerede i et kontantløst samfund. Vi bruger jo alle nu mobilepay eller kort. Vi er ved at vænne os til det, og hvis det kontantløse samfund kom nu, så ville vi lynhurtigt vænne os til, at det var sådan det var.

Jørgen Pihl. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Michael Muldbjerg, Torvets Pølsemand

På pølsevognen er der meget tydelige klistermærker med mobilepay. Til gengæld betaler tyskerne meget ofte med kontanter, så Torvets Pølsevogn vil kun blive kontantløs, hvis hele EU indfører det kontantløse samfund på et tidspunkt.

- Næsten alle mine danske kunder har mobilepay eller kort. Men tyskerne er ikke nær så begejstret for kort eller mobile tjenester. De bruger næsten alle kontanter.

Michael Mulbjerg. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Anders Jensen, Æ Øl-Stouw

Anders Jensen kan godt lide, at det går hurtigt, når hans kunder blot smider en 20'er eller en seddel på disken som betaling for øl.

- Men der er jo ingen tvivl om, at vi går mod det kontantløse samfund. De unge, der kommer her, har jo ikke kontanter på sig, og bankerne er heller ikke for meget for at modtage kontanter. Det er nemt og hurtigt for mig og personalet at modtage kontanter. Det tager lidt ekstra tid med kort eller mobilepay. Men det ville ikke være noget problem for os, hvis samfundet var kontantløst, for det vil kun være et problem for én procent af vores kunder.

Anders Jensen. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Tarm

Ung mand sendt i alkoholbehandling

Annonce