Kultur

Kun 61 meldt til velgørenhedsløb: - Det er langt under forventningerne

Lørdag formiddag er der rig mulighed for at kombinere et par hyggelige timer med at tjene et godt formål, når Videbæk lægger rammer til et velgørenhedsløb for hospitalsklovne på de danske sygehuse. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Der er plads i starthullerne til velgørenhedsløbet i Videbæk lørdag formiddag. Indtil videre har kun 61 meldt deres ankomst. - Vi håber, der kommer flere på dagen, for vi har brug for deres hjælp, hvis vi skal holde løbet fremover, siger arrangør.

VIDEBÆK: Kan du sætte det ene ben foran det eller sætte rullestolen i bevægelse, så er der brug for dig i Videbæk lørdag formiddag i tidsrummet 10 til 12.

Her afvikles tredje udgave af et familievenligt velgørenhedsløb med distancer på to, fem og ti kilometer til fordel for Danske Hospitalsklovne på sygehusene.

- Det er et løb for alle fra 0 til 99 år, så om man kan kravle, gå, køre eller løbe, så er man velkommen. Det skal være en festdag for at samle penge ind til et godt formål, så det handler ikke om at komme først, siger medarrangør af løbet, Ditte Rohde.

Velgørenhedsløbet er stablet på benene af lokale ildsjæle. Hun har oplevet effekten af de privatfinansierede hospitalsklovne på egen hånd, da hendes søn, som er ramt af en blødersygdom, var indlagt på hospitalet i flere måneder ad gangen.

Hun forklarer, at klovnene gav et lille pusterum i en ellers vanskelig tid for både forældre og børn, og derfor er hun medarrangør.

- Jeg samler ind på grund af min søn, men jeg synes også, det er vigtigt at samle ind for at kunne hjælpe forældre til de børn, der er syge. Det er svært at have et barn, der er indlagt, og der kan klovnene gå ind og give en hånd til både forældre og børn. Det, at man kan trække sig i fem minutter, betyder bare rigtig meget, når man er indlagt i flere måneder ad gangen, siger Ditte Rohde.

Plads til flere deltagere

Første år kunne velgørenhedsløbet mønstre hele 266 deltagere, men allerede året efter faldt antallet til omkring 180, og i år har man kun fået tilmeldinger fra 61, og det er langt fra arrangørernes forventninger.

- Vi håber, at der kommer flere på dagen, for vi har brug for deres hjælp, hvis vi skal holde løbet fremover. Der er meget arbejde, hvis der kun kommer 70 mennesker, så vi håber på opbakning fra både by og opland, siger hun.

Det koster 70 kroner pr deltager at være med, og så er der chance for både at vinde udtrækningspræmier i form af blandt andet gaver fra lego, LirumLarumLeg og Jyllands Parkzoo, ligesom der vil være mulighed for at blive ansigtsmalet og opleve en vaskeægte hospitalsklovn på tætteste hold.

Normalt går 16 af de 70 kroner til arbejdet med at få arrangeret løbet, men takket være virksomhedssponsorater, så kan Ditte Rohde og medarrangørerne Helle Holbøll og Lisette Bollerup sende hele beløbet ubeskåret videre til Danske Hospitalsklovne.

0/0

Tophistorier

Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Tophistorier

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce