Kultur

Kun 61 meldt til velgørenhedsløb: - Det er langt under forventningerne

Lørdag formiddag er der rig mulighed for at kombinere et par hyggelige timer med at tjene et godt formål, når Videbæk lægger rammer til et velgørenhedsløb for hospitalsklovne på de danske sygehuse. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Der er plads i starthullerne til velgørenhedsløbet i Videbæk lørdag formiddag. Indtil videre har kun 61 meldt deres ankomst. - Vi håber, der kommer flere på dagen, for vi har brug for deres hjælp, hvis vi skal holde løbet fremover, siger arrangør.

VIDEBÆK: Kan du sætte det ene ben foran det eller sætte rullestolen i bevægelse, så er der brug for dig i Videbæk lørdag formiddag i tidsrummet 10 til 12.

Her afvikles tredje udgave af et familievenligt velgørenhedsløb med distancer på to, fem og ti kilometer til fordel for Danske Hospitalsklovne på sygehusene.

- Det er et løb for alle fra 0 til 99 år, så om man kan kravle, gå, køre eller løbe, så er man velkommen. Det skal være en festdag for at samle penge ind til et godt formål, så det handler ikke om at komme først, siger medarrangør af løbet, Ditte Rohde.

Velgørenhedsløbet er stablet på benene af lokale ildsjæle. Hun har oplevet effekten af de privatfinansierede hospitalsklovne på egen hånd, da hendes søn, som er ramt af en blødersygdom, var indlagt på hospitalet i flere måneder ad gangen.

Hun forklarer, at klovnene gav et lille pusterum i en ellers vanskelig tid for både forældre og børn, og derfor er hun medarrangør.

- Jeg samler ind på grund af min søn, men jeg synes også, det er vigtigt at samle ind for at kunne hjælpe forældre til de børn, der er syge. Det er svært at have et barn, der er indlagt, og der kan klovnene gå ind og give en hånd til både forældre og børn. Det, at man kan trække sig i fem minutter, betyder bare rigtig meget, når man er indlagt i flere måneder ad gangen, siger Ditte Rohde.

Plads til flere deltagere

Første år kunne velgørenhedsløbet mønstre hele 266 deltagere, men allerede året efter faldt antallet til omkring 180, og i år har man kun fået tilmeldinger fra 61, og det er langt fra arrangørernes forventninger.

- Vi håber, at der kommer flere på dagen, for vi har brug for deres hjælp, hvis vi skal holde løbet fremover. Der er meget arbejde, hvis der kun kommer 70 mennesker, så vi håber på opbakning fra både by og opland, siger hun.

Det koster 70 kroner pr deltager at være med, og så er der chance for både at vinde udtrækningspræmier i form af blandt andet gaver fra lego, LirumLarumLeg og Jyllands Parkzoo, ligesom der vil være mulighed for at blive ansigtsmalet og opleve en vaskeægte hospitalsklovn på tætteste hold.

Normalt går 16 af de 70 kroner til arbejdet med at få arrangeret løbet, men takket være virksomhedssponsorater, så kan Ditte Rohde og medarrangørerne Helle Holbøll og Lisette Bollerup sende hele beløbet ubeskåret videre til Danske Hospitalsklovne.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Det svævende japanske te-hus: Hvorfor ligger der et arkitektonisk mesterværk i Videbæk?

Annonce
Annonce
Kultur

Festivalanalyse: Her får du mest musik for pengene

Kultur

Kunst på tværs: Lokale kunstnere udstiller hele fem steder på én gang

Kultur

Hee rykker sig: Nu skal der sættes skub i fremtidens bevægelseshus

Kultur

Kulturhus nåede målet med lokal pengejagt: Send penge, så vi kan begynde på millionbyggeri

Kultur

Danmarks største havefest opgraderer oplevelsen: Det ser lovende ud

Kultur

Musikskole-leder fratrådt stillingen - kommunen skal finde ny leder

Kultur

Kun 61 meldt til velgørenhedsløb: - Det er langt under forventningerne