Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kun 30 procent er blevet testet for corona: Det er en borgerpligt, se at komme afsted

Der er ikke så meget tryk på de ekstra testcentre i Videbæk og ROFI, som lukker ned efter weekenden. Foto: Johan Gadegaard
Det er en borgerpligt at lade sig teste for corona, mener Lennart Qvist (K), som undrer sig over, at langt færre borgere i Ringkøbing-Skjern er blevet tjekket i forhold til nabokommunen Holstebro.
Annonce

Rettelse: Region Midtjylland har efter artiklen er publiceret rettet. Andelen af testede borgere er ikke 20, men 30 procent.

Ringkøbing-Skjern: Borgmester Hans Østergaard (V) er blevet testet for corona.

Det samme er Lennart Qvist (K), der er formand for social- og sundhedsudvalget og 17.215 andre borgere i Ringkøbing-Skjern.

Det svarer til 30 procent af befolkningen, viser nye tal fra Region Midtjylland, og det er for få, hvis man spørger Lennart Qvist. I Holstebro, hvor man også har massetestet de seneste uger, har 40 procent har ladet sig teste.


For mig at se er det en borgerpligt at blive testet, og min opfordring er, at alle kommer afsted, mens de stadig kan blive testet lokalt.

Lennart Qvist (K)


Lennart Qvist undrer sig over forskellen.

- Se at få bestilt en tid til test. For mig at se er det en borgerpligt at blive testet, og min opfordring er, at alle kommer afsted, mens de stadig kan blive testet lokalt. Det kan godt være, at man ikke fejler noget, men så bidrager man til statistikken, siger han.

Annonce

Lukker to teststeder

Selv om sundhedsmyndighederne også gerne så, at endnu flere borgere fulgte opfordringen til at blive testet, så lægger man nu op til at lukke de to ekstra testcentre i Videbæk Idræts- og Fritidscenter og ROFI-Centret, som blev oprettet i forbindelse med sundhedsministerens tiltag om massetest. De to centre lukker ned efter weekenden.

- Der er med andre ord mange mennesker, vi endnu ikke har været i kontakt med, og derfor holder vi – foruden de permanente testcentre – også de største midlertidige teststeder åbent en tid endnu. Omvendt så lukker vi nu de mindre teststeder, fordi søgningen er meget lille, siger Per Sabro Nielsen, der er Præhospitalets lægefaglige direktør, i en pressemeddelelse.

Annonce

Klar med vatpinden

Fra mandag vil visirklædt sundhedspersonale stå klar med vatpinde tre steder i kommunen, nemlig på sundhedscentrene i Tarm og Ringkøbing og i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i Skjern.

Efter den 11. december lukker man også ned for test på kulturcentret, oplyser Region Midtjylland.

588 borgere er testet positive for corona i Ringkøbing-Skjern i år. Siden opfordringen til massetest blev indført den 24. november, er der konstateret 40 nye tilfælde af coronasmitte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Udviklingshæmmet borger er coronasmittet – 46 nære kontakter på bosted og dagtilbud skal nu testes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Erhverv

Borgmesteren om nedlukning: Jeg kan ikke begribe, at vi skal blive ved med at være fastlåst på den måde

Erhverv

Nu bider nedlukningen butikkerne: Handelsrådsformand frygter, at mange små detailforretninger mister livet

Annonce