Videbæk

Kulturhuset i Spjald er godt kørende

Tirsdagsholdet i Spjald er med til at holde Spjald Kulturhus og dets omgivelser i en fin og indbydende stand. Arkivfoto: Hjalte Hald Jensen
Egenkapitalen vokser, og udlejningen af Spjald Kulturhus går støt fremad.

SPJALD: 26 ud af 140 medlemmer mødte op, da der forleden var generalforsamling i Spjald Kulturhus.

Det er i sig selv et udmærket fremmøde, men endnu bedre er det, at de 140 husstande hvert år støtter kulturhuset med et fast kontingent.

- Vores økonomi er solid, fordi vi netop har stabile medlemmer, der modtager et girokort hvert år, fortæller Bent Kærgaard, der er kasserer i foreningen bag Spjald Kulturhus.

Han fremlagde et regnskab, der viste et overskud på knap 19.000 kroner, så egenkapitalen nu er vokset til knap 3,2 mio. kroner.

- Andre steder giver økonomien problemer, så vi er glade for, at det ser fint ud her, siger Bent Kærgaard.

Godt samarbejde

En god økonomi giver nemlig mulighed for at holde kulturhuset i en tiptop stand, så folk gerne vil leje det, uanset om det er til møder eller fester.

Hvert år bliver gulvene lakeret, og malingen frisket op, ligesom der er råd til nyanskaffelser som en opvaskemaskine til 50.000 kroner, som køkkenet har fået i 2018.

I 2018 er antallet af udlejninger steget en lille smule efter at have ligget stabilt i flere år. Spjald-Grønbjerg Musikforening er en fast lejer, som er med til at sikre en solid grundindtægt.

- Vi har et godt samarbejde med Spjald Fritidscenter, som står for udlejning og rengøring. De har desuden hytter og værelser, som de kan leje ud til overnattende gæster, fortæller Bent Kærgaard.

Frivillige er flittige

Han fortæller, at en god økonomi ikke er den eneste grund til, at kulturhuset er velkørende. De mange frivillige hænder, der hjælper med at holde huset og omgivelserne pæne, er uundværlige.

- Vi har mange frivillige, der hjælper, når vi har de to årlige arbejdsdage. Desuden har vi tirsdagsholdet, hvor 10 pensionister kommer en gang om ugen og laver en masse forefaldende arbejde, der ellers ikke vil blive gjort, fortæller Bent Kærgaard.

Næste arbejdsdag er i øvrigt 13. april, hvor alle, der har tid og lyst, er velkommen til at deltage.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Rene fik skåret håndleddet op i knivangreb: Det gør ondt 24/7

Annonce
Annonce
Videbæk

De små sang Larsen

Videbæk

Drøm går i opfyldelse for vestjysk lavindkomstfamilie: For nogle er en pokalfinale i Parken bare større

Videbæk

Naboer reddede kvinde ud fra tørretumblerbrand

112

Fem dømte fik samlet 10 år og 3 måneders fængsel for knivoverfald og hammervold i Vorgod-Barde

112 For abonnenter

Sms-skænderi gik forud for hammervold og knivstikkeri: Du må være en mand og komme ud

112

Voldstiltalt måtte føres ud af retssalen af betjente: I kunne lige så godt sætte en papegøje ind

Videbæk

Trailer forsvundet