Videbæk

Kulturhuset i Spjald er godt kørende

Tirsdagsholdet i Spjald er med til at holde Spjald Kulturhus og dets omgivelser i en fin og indbydende stand. Arkivfoto: Hjalte Hald Jensen
Egenkapitalen vokser, og udlejningen af Spjald Kulturhus går støt fremad.

SPJALD: 26 ud af 140 medlemmer mødte op, da der forleden var generalforsamling i Spjald Kulturhus.

Det er i sig selv et udmærket fremmøde, men endnu bedre er det, at de 140 husstande hvert år støtter kulturhuset med et fast kontingent.

- Vores økonomi er solid, fordi vi netop har stabile medlemmer, der modtager et girokort hvert år, fortæller Bent Kærgaard, der er kasserer i foreningen bag Spjald Kulturhus.

Han fremlagde et regnskab, der viste et overskud på knap 19.000 kroner, så egenkapitalen nu er vokset til knap 3,2 mio. kroner.

- Andre steder giver økonomien problemer, så vi er glade for, at det ser fint ud her, siger Bent Kærgaard.

Godt samarbejde

En god økonomi giver nemlig mulighed for at holde kulturhuset i en tiptop stand, så folk gerne vil leje det, uanset om det er til møder eller fester.

Hvert år bliver gulvene lakeret, og malingen frisket op, ligesom der er råd til nyanskaffelser som en opvaskemaskine til 50.000 kroner, som køkkenet har fået i 2018.

I 2018 er antallet af udlejninger steget en lille smule efter at have ligget stabilt i flere år. Spjald-Grønbjerg Musikforening er en fast lejer, som er med til at sikre en solid grundindtægt.

- Vi har et godt samarbejde med Spjald Fritidscenter, som står for udlejning og rengøring. De har desuden hytter og værelser, som de kan leje ud til overnattende gæster, fortæller Bent Kærgaard.

Frivillige er flittige

Han fortæller, at en god økonomi ikke er den eneste grund til, at kulturhuset er velkørende. De mange frivillige hænder, der hjælper med at holde huset og omgivelserne pæne, er uundværlige.

- Vi har mange frivillige, der hjælper, når vi har de to årlige arbejdsdage. Desuden har vi tirsdagsholdet, hvor 10 pensionister kommer en gang om ugen og laver en masse forefaldende arbejde, der ellers ikke vil blive gjort, fortæller Bent Kærgaard.

Næste arbejdsdag er i øvrigt 13. april, hvor alle, der har tid og lyst, er velkommen til at deltage.

0/0
Videbæk

Forårssang med VAM koret i Vestjyllands Kunstpavillon

Videbæk

Affaldsindsamling og banko i Troldhede

Videbæk

Laugesens Have giver plads til kunsten

Tophistorier

Videbæk

350 gymnaster på gulvet i hallen

Videbæk

Guitar på spansk

Videbæk

Afskedsreception for plejehjemsleder

Videbæk

Asfaltering ændrer busrute i Grønbjerg

Videbæk

Kirkegården i Videbæk skal bygges om

Videbæk For abonnenter

Antons camping-eventyr: Det begyndte i indkørslen og endte på kanten af stress