Navne

Kulturchefen: "Jeg vil gerne sidde på en strandbar i Australien og snakke med Nick Cave"

Per Høgh Sørensen, der er chef for kultur, natur og fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune, ser frem til at holde vinterferie i nordjyske Skallerup med familien. Arkivfoto: Johan Gadegaard

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor tiden ikke betyder noget som helst, og hvor der er plads til fri leg.

Vækkeuret er slået fra, god tid til morgenmad med nybagt brød, æg og bacon for at pleje kolesteroltallet, og så bare ellers en planløs dag.

Den kunne stå på håndbold, en gåtur på Hindø eller Ludo og Matador. Eneste, faste punkt er en gin & tonic med fruen inden reste-buffeten.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE Naturens og kulturens Rige.

Jeg vil anbefale min gæst, at det bliver hele weekenden, der skal sættes af. Vesterhavet og Hindø er et must. En tur i Lyngvig Fyr, kaffe og is hos Vestkystens Gårdbutik og så naturligvis også et smut med røjsere rundt i den kommende Nationalpark.

Der afsluttes med en koncert på Generator.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR sidste lørdag, hvor min kones morfar blev begravet på Bornholm - efter et 97 år langt og indholdsrigt liv.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE hele bagkataloget fra Earth, Wind and Fire - indtil jeg bliver hevet ned fra scenen.

Earth, Wind and Fire er jo high end-disco, med sublime kor-harmonier og en blæsersektion, der kan spille alle af banen.

Jeg synger virkelig dårligt, så det kunne også være Arbejdstilsynet, der lukkede min fest.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG invitere mine børn, svigerbørn og børnebørn til det fedeste og mest idylliske hus med udsigt over Amalfi-bugten i Italien. Og så skulle vi bare bade, drikke espresso og spise solide italienske landretter.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE den australske musiker Nick Cave. Han er en hudløs, ærlig kunstner, som er god til at sætte ord og musik til de mørke sider af livet.

Jeg ville sidde på en strandbar i Australien og snakke med ham om livet og døden og om det at miste og at bearbejde sorgen gennem kunsten.

Hans seneste album, "Skeleton Tree", omhandler tabet af hans søn, og det udkom kort tid efter, at jeg selv mistede min søn i en alder af kun 34 år - og albummet ramte mig dybt.

Jeg har i øvrigt mødt Nick Cave én gang tidligere - det var i 1981 i et baglokale til Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København. Men det var i hans vilde år, og han var så stenet, at der kun kom sort snak ud af ham.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL vinterferie. Jeg er sammen med kone, børn, svigerbørn og børnebørn - 13 i alt - i et hus i Skallerup Klit.

Ugen skal gå med at gøre en masse unyttige ting, hvor det meste vil være på ungernes præmisser. Og når roen sænker sig, finder vi et voksen-spil og den irske kaffe frem.

Jeg synger virkelig dårligt, så det kunne også være Arbejdstilsynet, der lukkede min fest

Per Høgh Sørensen, kulturchef, Ringkøbing-Skjern Kommune

Per Høgh Sørensen

ALDER: 61 årPRIVAT: Gift med Sara. Far til fire børn - det yngste er seks år, det ældste er 32

PROFESSION: Chef for kultur, natur og fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune

HJEMBY: No

0/0
Navne

Nyuddannede murere fra Herningsholm

Navne

Museumsdirektør: Fisk og fritter ved havet - sammen med Ghita Nørby

Mindeord

Et engageret, ydmygt og meget venligt menneske er borte: Tak for sangen, mor!

Tophistorier

Navne

Erfaren kok bestyrer i museumscafé

Navne

Ny regionskonsulent i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

Navne

Guldkonfirmation i Lønborg Kirke

Navne

Præst på hospice: Påskeugen kan noget særligt