Annonce
Kultur

Kulturcentret søger 30 frivillige

Direktør Dorthe Marie Siersbæk, Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, søger frivillige til at gøre oplevelsen af at komme i kulturcentret endnu bedre, end den er i dag. Arkivfoto: Jørn Deleuran.
Ringkøbing-Skjern Kulturcenter søger frivillige, der skal klare de opgaver, der ellers ikke ville blive løftet af centrets ansatte.

SKJERN: "Vi mangler dig!"

Sådan lyder et opslag fra Ringkøbing-Skjern Kulturcenter på Facebook, hvor kulturcentret søger frivillige til en ny Kulturcenter gruppe eller bande.

- Vi vil gerne op på 30 frivillige i gruppen, og vi har allerede talt med 10, der er interesserede, så vi håber, at vi ved at invitere til nogle møder kan få fat i yderligere 20 frivillige. Det første møde holder vi på torsdag 12. september kl. 14.00, hvor jeg vil fortælle mere om opgaverne og hvad vi kan tilbyde tilbage til den enkelte, siger direktør Dorthe Marie Siersbæk.

Inspirationen til den nye gruppe af frivillige har kulturcentret blandt andet fået ved at kigge på, hvad man gør i andre kulturcentre og eksempelvis Skjern Håndbold og Dejbjerg Golfklub.

- Det har været vigtigt for os at gøre det ordentligt og rigtigt. Derfor gør vi det først nu, siger Dorthe Marie Siersbæk.

- Opgaverne bliver udelukkende nogen, der ikke ville blive løst af vores fastansatte eller timelønnede medarbejdere. Det kan være noget med at pynte ekstra op til jul, holde udenoms arealer ekstra godt og sørge for ekstra god service, hvis vi har meget store arrangementer i centret. I et af de centre, vi har kigget på, havde de frivillige skabt en klatrevæg, der gjorde det ekstra sjovt at være i centret. Det kan også være noget med at hænge plakater op i byen. Men de konkrete opgaver vil vi naturligvis aftale med de frivillige, siger Dorthe Marie Siersbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce