Ringkøbing

Kulinarisk Vestjylland holder flyttedag

Vesterjyder kan se frem til en weekend med lækre lokale fødevarer. Fremover vil?Kulinarisk Vestjylland have fast plads i Fødevarepark Skjern Enge. Foto: Arkivfoto

Den store fødevarefest Kulinarisk Vestjylland skal i år holdes i Fødevarepark Skjern Enge. I år kommer nye friske tiltag.

Smagsløgnene fristes, mens dufte fylder luften. Den årlige madfestival Kulinarisk Fødevaremarked vender tilbage i august, men i år bliver begivenheden for alvor plantet i den vestjyske muld.

Mad- og specialitetsmarkedet plejer at flytte rundt i Ringkøbing-Skjern Kommunes byer. Men fra i år skal det fremover holdes hos Fødevarepark Skjern Enge, der ligger lidt uden for Borris.

»Vi vil gerne støtte op om projektet med en fødevarepark i kommunen, så vi tager gerne chancen og flytter dertil,« siger Kent Viborg, der er formand for Kulinarisk Vestjyllands bestyrelse

Fødevarepark Skjern Enge er placeret i en gammel Veluxfabrik. Stedet bygger på et samarbejde mellem Funkis Food, Økogården Skjern Enge og Westergaards Hotel. Ideen er at skabe et mødested for lokale fødevare, og det er lige netop, hvad Kulinarisk Vestjyllands tilbyder. Her samles forskellige producenter og giver de besøgende en chance for at smage på lækre lokale varer og købe noget med hjem. Om du er til specialøl, kød, brød, ost, whisky eller marmelade, så er der helt sikkert noget for dig.

»Folk kommer her for at prøve noget nyt, og det glæder vi os over. Så jeg tror, at mange vil finde vej til den nye placering,« siger Kent Viborg

Han mener, at samarbejdet med fødevareparken giver god mening, når de går efter de samme mål. Faktisk vil Kulinarisk Vestjylland til at flytte placering mere permanent, så de også får kontor på stedet. Til årets festival er Kent Viborg forsigtig med at love for mange besøgende. Han regner med 3.000 gæster, men han håber på flere.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Ringkøbing For abonnenter

Pårørende skal hente gravsten før nytår - ellers bliver de sendt til knusning

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce