Annonce
Mad og drikke

Krydret hyldebærsaft

Foto: Skovdalnordic.com

Vi er godt i gang med decembers gløggskole. Denne udgave egner sig perfekt til dagene op til nytår eller simpelthen til nytårsaften.

Jeg har lavet en krydret hyldebærsaft uden alkohol, som kan drikkes varm eller koges ind til sirup eller blandes op med eksempelvis rødvin eller rom.

Så skål det nye år ind med denne varme drik fyldt med gode intentioner og håb, uanset om årets sidste aften står på fuld gas med gode venner eller foregår stille og roligt hjemme i sofaen.

For mit vedkommende så håber jeg på et bedre 2020, end hvad 2019 bød på.

Opskrift

3 dl koncentreret hyldebærsaft

7 dl vand

½ dl honning

4 kanelstænger

3 stjerneanis

1 tsk. fennikelfrø

1 tsk. sichuan-peberkorn

1 appelsin

Granatæblekerner

Varm hyldebærsaft og vand sammen med honning, kanelstænger, stjerneanis, fennikelfrø og peberkorn. Lad det simre 30 minutter. Tilsæt skiver af appelsin og granatæblekerner. Lad det varme igennem.

Tip: Du kan også koge det hele ind til sirup og blande med champagne til en champagnecocktail nytårsaften.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce