Annonce
Ringkøbing Håndbold

Kroppen siger stop - Michelle Brandstrup stopper karrieren efter denne sæson

Michelle Brandstrup til venstre har besluttet sig for at stoppe håndboldkarrieren efter denne sæson. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Nogle gange gør det ondt i hele kroppen, når Michelle Brandstrup står op om morgenen. Det har været med til at træffe beslutningen om, at den 32-årige håndboldspiller indstiller karrieren til sommer.
Annonce

Ringkøbing: Der skal også være et liv for min krop efter håndbolden.

Det er den begrundelse, Michelle Brandstrup kommer med som baggrund for beslutningen om, at hun stopper en lang og flot karriere efter denne sæson.

Michelle Brandstrup har haft sin portion af skader. Der har været alvorlige knæskader, og nu har hun endnu en gang brækket en finger.

- Det ene med det andet gør bare, at jeg kan mærke, det er nu, det skal være slut. Nogle gange gør det ondt i hele kroppen, når jeg står op om morgenen. Min krop kræver mere og mere af mig for at være i god form. Jeg skal styrketræne og løbetræne rigtig meget for at være i form til at spille de 60 minutter, jeg som regel spiller for Ringkøbing Håndbold. Og hvis vi nu kommer i ligaen, hvilket vi alle i og omkring klubben håber vildt på, så ville det betyde endnu mere belastning af min krop, og det kan kroppen bare ikke holde til. Jeg ved, jeg har store forventninger til mig selv, og andre forventer noget af mig. Det bliver sværere og sværere at leve op til, og så er det bedre, jeg selv siger stop, end at det er kroppen, der gør det senere hen, fortæller Michelle Brandstrup.

Hun erkender, det har været en lang og hård mental proces, hun har været igennem, men omvendt er hun meget sikker på, det er den rigtige beslutning, den 32-årige bagspiller har truffet.

- Jeg er pisse følsom. Derfor ved jeg, at jeg kommer til at knibe mange tårer i forskellige situationer omkring mit stop. Jeg siger jo fra til noget, jeg er meget glad for. Noget der har fyldt så meget i mit liv, siden jeg startede med at spille håndbold som fem-seks årig. Så minder jeg mig selv om, at det er godt, det er svært at sige fra, for så er det jo fordi, det har været så godt for mig at spille håndbold, fortæller Michelle Brandstrup.

Hun har spillet i Brabrand IF, Vipers i Norge og EH Vejen, inden hun kom til Ringkøbing Håndbold for seks sæsoner siden. Ind til videre er det blevet til 124 kampe for Ringkøbing Håndbold.

- Efter seks år er det lige før, jeg føler mig som en ægte vestjyde. Jeg har mødt så mange dejlige mennesker her i Ringkøbing, så det bliver meget andet end håndbolden, jeg skal sige farvel til. Jeg er meget taknemmelig for den 'ekstra familie', jeg har fået her i Vestjylland, hvor der er et unikt sammenhold blandt menneskene omkring mig. Jeg har lært meget om mig selv som person i seks år i medgang og modgang. Vestjylland og Ringkøbing håndbold har en stor plads i mit hjerte og jeg har bestemt ikke tænkt mig at slippe det helt. Jeg vil helt sikkert følge Ringkøbing Håndbold i fremtiden, og mon ikke jeg dukker op i byen eller i hallen i et eller andet omfang også efter sommerferien, siger Michelle Brandstrup.

Hun har allerede fået en lejlighed i Århus, hvor hun flytter tilbage til til sommer. Men hun slipper ikke Vestjylland helt.

- Som udgangspunkt fortsætter jeg mit arbejde på deltid som mediegrafiker i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Det er i hvert fald mit højeste ønske. Det er et super arbejde, hvor jeg har noget ansvar, og hvor de hele tiden har vist fleksibilitet, så jeg har kunnet passe håndbolden ved siden af. Det har givet mig en masse energi, og jeg kunne ikke ønske mig en bedre arbejdsplads, fortæller Michelle Brandstrup, der føler sig priviligeret over, at hun har kunnet tage en god uddannelse samtidig med, hun har spillet håndbold på topplan.

I næste uge er det planen, hun skal have gipsen af den brækkede finger.

- Så snart jeg er klar, glæder jeg mig til at bidrage på banen igen. De næste måneder bliver spændende, og det vil være helt perfekt, hvis min karriere slutter med en oprykning til ligaen. Men uanset hvordan sæsonen ender, så vil jeg kigge tilbage på min tid i Ringkøbing Håndbold med stor glæde og taknemmelighed, siger Michelle Brandstrup.

I Ringkøbing Håndbold har man forståelse for Michelle Brandstrups beslutning.

- Vi har respekt for Michelles beslutning, selv om vi mister en spiller, som har været så stor en del af Ringkøbing Håndbold. Alle i og omkring klubben ved hvor meget, Michelle har bidraget med som loyalt klubmenneske og som håndboldspiller. Hun har været kulturbærer, og i opbygningen af vores nye hold har hun været en vigtig bidragsyder med håndboldkompetencer men også som den person, hun er. Nu håber jeg, vi kan slutte sæsonen med den fest, vi alle kæmper for, så Michelle får en fantastisk afslutning på en stor håndboldkarriere, siger Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl i en pressemeddelelse fra Ringkøbing Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce