Navne

Kronprinspar sender socialpris til Aarhus

Steffen Rasmussen kan glæde sig over, at den sociale organisation, han startede for fire år siden, Fundamentet, nu modtager en fornem pris. Foto: Jens Thaysen

Steffen Rasmussen startede den århusianske organisation for udsatte, Fundamentet, for fire år siden og trådte ud af den ved årsskiftet for at kaste sig over nye aktiviteter. Selvom han ikke længere er en del af det daglige arbejde, må æren alligevel til dels tilfalde ham, når Kronprinsparrets Priser 2018 deles ud. Fundamentet får nemlig overrakt en af de to Stjernedryspriser ved en stor prisfest i Aalborg den kommende weekend - den anden pris går til filminstruktør Annika Berg.

Kronprinsparrets to Stjernedryspriser har hidtil været givet til yngre kunstnere med et særligt talent, og det gør den ene Stjernedryspris dermed fortsat. Den anden pris vil fra i år blive givet til en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. Således bliver Kronprinsparrets Priser fremover fordelt ligeligt mellem det kulturelle og det sociale felt. Begge modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser modtager 100.000 kroner.

Fundamentet i Aarhus modtager Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for sin engagerede indsats for udsatte mennesker. Organisationen modtager blandt andet prisen for sin evne til at skabe trygge og tillidsfulde rammer for alle, og fordi man insisterer på at tage udgangspunkt i det enkelte menneske. Fundamentet er en organisation for sårbare, udsatte eller blot fortvivlede mennesker, der søger hjælp. Igennem rådgivning, terapi, behandlingsforløb, assistance med dagligdags problemer og grundlæggende nærvær arbejder Fundamentet med at hjælpe disse mennesker videre i livet. Organisationen arbejder blandt andet med problematikker som ensomhed, angst, gæld, misbrug og sorg.

Fundamentet og Annika Berg får overrakt Stjernedryspriserne lørdag 24. november. Prisuddelingen sendes direkte på DR1 kl. 21.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Der uddeles i alt fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris offentliggøres ved prisuddelingen i Aalborg 24. november. Kronprinsparrets Priser er hæderspriser og kan ikke søges. Prismodtagerne udpeges af Kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer, der har ekspertise inden for henholdsvis kultur og socialt arbejde.

0/0
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Navne For abonnenter

Jens Olufsen er stolt efter 25 år i spidsen for museumsforeningen

Navne

Bankdirektør med gode ben: Til hverdag holder han trit med banken - i weekenden med feltet

Navne

Karl Kristian fejrer sit debutalbum med et godt glas rom i Hvide Sande

Navne For abonnenter

En smal sag for Flemming at servere gode vine til sit jubilæum

Navne

Lokale konfirmander 17-19. maj 2019

Navne

Ny revisor

Navne

Skolen kommer i første række - trods alt