Annonce
Ringkøbing

Kronprinsesse og alle andre må vente: Naturkraft udskyder premiere

Naturkraft får nogle ekstra dage til at blive klar til åbningen. Den oprindelige dato må nemlig udskydes. Dronefoto: Johan Gadegaard
Oplevelsesparken Naturkraft skulle have åbnet 4. juni med kongeligt snoreklip. Men nye coronaretningslinjer tvinger den kommende attraktion til at trække håndbremsen. Direktør Peter Sand jagter nu en ny åbningsdato.
Annonce

Ringkøbing: Kronprinsesse Mary havde sat kryds i kalenderen.

Det samme havde en stribe andre inviterede gæster, som skulle have deltaget i den længe ventede åbning af Vestjyllands kommende turistmagnet Naturkraft 4. juni.

Men ændrede coronaretningslinjer betyder, at premieren må skydes til efter 8. juni, hvor tredje fase af genåbningen af landet ventes at gå i gang. Det står klart efter den politiske aftale, som blev indgået forleden. Her blev udendørs attraktioner blandt andet bedt om at trække håndbremsen.

- Som reglerne er det no go at åbne - med mindre vi holder en åbning uden offentlig adgang - og det giver ikke så meget mening. Om jeg er ærgerlig? Det er bare sådan, det er. Det giver os nogle ekstra dage til at blive endnu skarpere. Vi skal nu have fundet en ny dato. Jeg forventer, at den bliver meldt ud om ganske kort tid, fortæller Naturkraft-direktør Peter Sand.

En af opgaverne bliver at forsøge at få en ny aftale i stand med kongehuset, så kronprinsessen fortsat kan kaste glans over åbningsfesten.

De nye retningslinjer giver også Naturkraft nogle fordele. Blandt andet kan man droppe nødplanerne om take-away, fordi det nu alligevel bliver tilladt at åbne caféen.

Det nye afstandskrav gør også logistikken med gæsterne lettere at håndtere. Tidligere skulle der være to meter mellem de besøgende, men den afstand er nu ændret til én meter. Hos Naturkraft er der med retningslinjerne mulighed for at lukke 6000 gæster ind i parken. Men det er besluttet, at der til at begynde med højst åbnes for 3000. Alle billetter skal købes online, så der hele tiden kan holdes styr på antallet af besøgende.

Der vil blive opstillet mobile håndvaske op, og der er indkøbt masser af sprit.

- Vi sørger selvfølgelig for at overholde alle retningslinjer, når vi åbner. Åbningen godt nok skudt nogle dage, men det kunne have været meget værre, lyder det fra Naturkraft-direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Annonce