Annonce
Hvide Sande

Kronprinsen og skoleelever fra Hvide Sande indviede Danmarks største havvindmøllepark

Kronprins Frederik og elever fra 5.a. på Hvide Sande Skole hjalp hinanden med at sætte gang i havvindmølleparken Horns Rev 3. Foto: Mads Dalegaard
Hvide Sande fik her til eftermiddag fint besøg, da kronprinsen, statsministeren, energiministeren, Vattenfalls topchefer, byrådet og en skoleklasse var blandt gæsterne til den officielle indvielse af Horns Rev 3 fra et telt på havnen.

Hvide Sande: Det er ikke hver dag, at man kan samle en kronprins, en statsminister og en energiminister i et telt på havnen i Hvide Sande.

Men det var præcis, hvad der skete, da energiselskabet Vattenfall her til eftermiddag havde inviteret til indvielse af Danmarks største vindmøllepark, Horns Rev 3.

Blandt de fine gæster var også Vattenfalls topchefer, byrådet, der på forhånd var blevet bedt om at trække i det pæneste tøj, og 5.a fra Hvide Sande Skole.

Skoleeleverne vandt tidligere på sommeren en tegnekonkurrence udskrevet af Vattenfall, og det gav dem adgang til indvielsen, hvor fire elever fik æren af at trykke på startknappen til møllerne - sammen med kronprins Frederik.

Umiddelbart ville de mange gæster ikke have haft mulighed for at se skyggen af de 49 vindmøller, der er placeret 25-40 kilometer ude i Vesterhavet ud for Esbjerg, men det var der rådet bod på.

I teltet på havnen blev der nemlig sendt levende billeder fra vindmølleparken. Indvielsen foregik i Hvide Sande, da det er Hvide Sande Havn, der bliver den fremtidige servicehavn for vindmøllerne.

Havnechef Steen Davidsen tøver ikke med at kalde dagen helt særlig. Møllerne vil nemlig fremover få stor betydning for både havnen og området, når Vattenfalls servicefolk får base i Hvide Sande fra 2024.

Lige nu bliver det undersøgt, hvilke faciliteter der skal etableres til servicefolkene. Sikkert er det, at der både kan blive plads til skibe og helikopterlandingsplads, hvis der skulle blive brug for det.

- For os er det kulminationen på 10 års målrettet arbejde med at udvikle af nye forretningsområder for havnen, hvor offshore-delen nu bliver en af de vigtige og vedvarende aktiviteter. Det er indvielsen en manifestation af. Derfor er det en god dag, lyder det fra havnechefen, som naturligvis også deltog i indvielsen.

Annonce
På havnen i Hvide Sande var der live billeder af møllerne, der er placeret så langt ude på Vesterhavet, at de ikke kan ses fra Hvide Sande. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ramt af tog: 45-årig fra Staby død

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce