Annonce
Hvide Sande

Kronprinsen og skoleelever fra Hvide Sande indviede Danmarks største havvindmøllepark

Kronprins Frederik og elever fra 5.a. på Hvide Sande Skole hjalp hinanden med at sætte gang i havvindmølleparken Horns Rev 3. Foto: Mads Dalegaard
Hvide Sande fik her til eftermiddag fint besøg, da kronprinsen, statsministeren, energiministeren, Vattenfalls topchefer, byrådet og en skoleklasse var blandt gæsterne til den officielle indvielse af Horns Rev 3 fra et telt på havnen.

Hvide Sande: Det er ikke hver dag, at man kan samle en kronprins, en statsminister og en energiminister i et telt på havnen i Hvide Sande.

Men det var præcis, hvad der skete, da energiselskabet Vattenfall her til eftermiddag havde inviteret til indvielse af Danmarks største vindmøllepark, Horns Rev 3.

Blandt de fine gæster var også Vattenfalls topchefer, byrådet, der på forhånd var blevet bedt om at trække i det pæneste tøj, og 5.a fra Hvide Sande Skole.

Skoleeleverne vandt tidligere på sommeren en tegnekonkurrence udskrevet af Vattenfall, og det gav dem adgang til indvielsen, hvor fire elever fik æren af at trykke på startknappen til møllerne - sammen med kronprins Frederik.

Umiddelbart ville de mange gæster ikke have haft mulighed for at se skyggen af de 49 vindmøller, der er placeret 25-40 kilometer ude i Vesterhavet ud for Esbjerg, men det var der rådet bod på.

I teltet på havnen blev der nemlig sendt levende billeder fra vindmølleparken. Indvielsen foregik i Hvide Sande, da det er Hvide Sande Havn, der bliver den fremtidige servicehavn for vindmøllerne.

Havnechef Steen Davidsen tøver ikke med at kalde dagen helt særlig. Møllerne vil nemlig fremover få stor betydning for både havnen og området, når Vattenfalls servicefolk får base i Hvide Sande fra 2024.

Lige nu bliver det undersøgt, hvilke faciliteter der skal etableres til servicefolkene. Sikkert er det, at der både kan blive plads til skibe og helikopterlandingsplads, hvis der skulle blive brug for det.

- For os er det kulminationen på 10 års målrettet arbejde med at udvikle af nye forretningsområder for havnen, hvor offshore-delen nu bliver en af de vigtige og vedvarende aktiviteter. Det er indvielsen en manifestation af. Derfor er det en god dag, lyder det fra havnechefen, som naturligvis også deltog i indvielsen.

På havnen i Hvide Sande var der live billeder af møllerne, der er placeret så langt ude på Vesterhavet, at de ikke kan ses fra Hvide Sande. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce