Hvide Sande

Indvielse i Hvide Sande: Kronprinsen skal få vingerne til at dreje på landets største havmøllepark

Kronprins Frederik kommer til Hvide Sande 22. august. Arkvifoto: Annelene Petersen

Hvide Sande: 5. august fortalte Dagbladet, at Hvide Sande var blevet valgt som servicehavn for Vattenfalls Horns Rev 3.

Det betyder, at når Danmarks største havvindmøllepark officielt skal indvies, så kommer det også til at foregå i Hvide Sande. Indvielsen finder sted 22. august klokken 12-14. Og indvielsen får deltagelse af en helt særlig gæst.

Kronprins Frederik skal sammen med 4.a fra Hvide Sande Skole starte parken. Efter det officielle arrangement skal han se en servicebåd i havnen og besøge Horns Rev 3 med helikopter.

- Åbningen af Horns Rev 3 er et bevis på vores arrangement i at muliggøre et fossiltfrit liv inden for én generation. Vi ser frem til og er stolte af, at Hans Kongelige Højhed Kronprinsen kommer og sætter parken i gang, siger den administrerende direktør for Vattenfall, Magnus Hall, i en pressemeddelelse.

Udover Kronprinsen deltager også statsminister Mette Frederiksen (S) og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), der begge skal holde tale.

Horns Rev 3

  • Horns Rev 3 bliver Danmarks største havmøllepark og vil øge den danske elproduktion fra vind med omkring 12 %
  • Med en kapacitet på 407 MW vil Horns Rev 3 dække det årlige elforbrug i omkring 425.000 danske husstande
  • Totalhøjden af de 49 8,3 MW-vindmøller er 187 meter, og hver mølle vejer tæt på 1.500 tons, inklusive fundament
  • Vindmølleparken Horns Rev 3 er placeret i Nordsøen 25-40 kilometer ud for den danske vestkyst
0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Hvide Sande For abonnenter

Se billederne fra indvielsen af Danmarks største vindmøllepark

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce