Annonce
Hvide Sande

Indvielse i Hvide Sande: Kronprinsen skal få vingerne til at dreje på landets største havmøllepark

Kronprins Frederik kommer til Hvide Sande 22. august. Arkvifoto: Annelene Petersen

Hvide Sande: 5. august fortalte Dagbladet, at Hvide Sande var blevet valgt som servicehavn for Vattenfalls Horns Rev 3.

Det betyder, at når Danmarks største havvindmøllepark officielt skal indvies, så kommer det også til at foregå i Hvide Sande. Indvielsen finder sted 22. august klokken 12-14. Og indvielsen får deltagelse af en helt særlig gæst.

Kronprins Frederik skal sammen med 4.a fra Hvide Sande Skole starte parken. Efter det officielle arrangement skal han se en servicebåd i havnen og besøge Horns Rev 3 med helikopter.

- Åbningen af Horns Rev 3 er et bevis på vores arrangement i at muliggøre et fossiltfrit liv inden for én generation. Vi ser frem til og er stolte af, at Hans Kongelige Højhed Kronprinsen kommer og sætter parken i gang, siger den administrerende direktør for Vattenfall, Magnus Hall, i en pressemeddelelse.

Udover Kronprinsen deltager også statsminister Mette Frederiksen (S) og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), der begge skal holde tale.

Annonce

Horns Rev 3

  • Horns Rev 3 bliver Danmarks største havmøllepark og vil øge den danske elproduktion fra vind med omkring 12 %
  • Med en kapacitet på 407 MW vil Horns Rev 3 dække det årlige elforbrug i omkring 425.000 danske husstande
  • Totalhøjden af de 49 8,3 MW-vindmøller er 187 meter, og hver mølle vejer tæt på 1.500 tons, inklusive fundament
  • Vindmølleparken Horns Rev 3 er placeret i Nordsøen 25-40 kilometer ud for den danske vestkyst
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

EU. Fiskeriet skal med i Brexit-aftalen

Læserbrev: I disse dage dominerer Brexit-forhandlingerne EU. Og det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, særligt det danske fiskeri, hvis ikke der landes en aftale. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af partiskel står sammen om at få en aftale med briterne, der tager højde for fiskeriet. Forleden besøgte vi Thyborøn Havn. Et besøg der affødte to vigtige erkendelser. Først og fremmest, at der skal meget til at slå de vestjyske fiskere og havnearbejdere ud af kurs. Der er fuld gang i fiskeriet og handlen i Thyborøn. Men også at truslen fra Brexit hænger som en mørk sky over havnen. Truslen er ikke ny. Om nogen, er vores danske fiskere blandt dem, der følger Brexit-cirkusset allernærmest, og det er med god grund. De danske fiskere fanger omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og omkring 30 procent af deres indkomst stammer fra selv samme områder. Uanset om Brexit bliver hårdt eller blødt, vil Storbritannien få status af at være tredjeland i forhold til EU. Hvis ikke vi lander en Brexit-aftale, der tager højde for fiskerierhvervet, vil det få fatale konsekvenser ikke blot for fiskerne fra Thyborøn, men for alle danske fiskere og de følgeerhverv, som fiskeriet skaber. En rapport fra Aalborg Universitet viser, at vi med det værst tænkelige scenarie alene i fiskeribranchen vil miste knap 1000 jobs samt næsten en milliard kroner i indtægter. Det vil være katastrofalt for særligt nord- og vestjyske havnebyer som Thyborøn. Dog er der plads til forsigtig optimisme. Selv for to vestjyder som os. EU står nemlig sammen på tværs af lande og partiskel. For nylig vedtog vi en aftale i Europa-Parlamentet, der forlænger den nuværende ordning, så briterne fortsat kan fiske i EU's farvand. Det betyder også, at vi kan fiske i deres farvand næste år, selvom det skulle blive et hårdt Brexit. EU er klar til at lave en aftale for fiskerne, hvis briterne er. Briterne har selv meget at tabe ved en Brexit-aftale, der ikke tager højde for fiskerierhvervet. Får vi ikke adgang til britisk farvand, får briterne heller ikke adgang til at sælge fisk til resten af Europa. EU kan virke fjernt og bureaukratisk. Men Brexit får virkelige konsekvenser for virkelige mennesker. Som vestjyske repræsentanter i EU vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at sikre en Brexit-aftale, der beskytter vores danske fiskere.

Annonce