Annonce
Navne

Krondiamantbryllup. Anne-Beth faldt for fanebæreren ved sin konfirmation

Anne-Beth og Knud Frederiksen har krondiamantbryllup. Privatfoto
Anne-Beth og Knud Frederiksen har krondiamantbryllup. De mødte hinanden for 70 år siden.

Tarm/Sdr. Vium: Anne-Beth og Knud Frederiksen har krondiamantbryllup. Festen skulle være holdt torsdag den 2. april. Men festen er desværre blevet aflyst på grund af Corona-krisen.

Her skriver Sven, Else, Nils og Lars Frederiksen om deres forældre:

Vore forældre - Anne-Beth og Knud Frederiksen - mødte første gang hinanden i forbindelse med mors konfirmation den 26. marts 1950. Far var fanebærer ved konfirmationen og Anne-Beth faldt straks for den høje flotte fyr, og resten er historie...

De blev gift den 2. april 1955 i Lundehus Kirke i København.

De første år boede de i seminariebyen Haslev, hvor de begge læste på lærerseminariet. Efter forskellige lærerjobs på Midtsjælland flyttede de i 1964 til Sdr. Vium, hvor Knud blev skoleleder og "degn" i det lille landsby-miljø og Anne-Beth blev en fast del af den lille trofaste lærerflok, der i 1988 på forbilledligvis - med en samlet lokalbefolkning i ryggen - transformerede skolen i Sdr. Vium fra Folkeskole til Friskole, med det resultat at elevtallet over kort tid mere end fordobledes.

Efter 30 år ved roret for Sdr. Vium skole valgte Knud i 1994, at lade sig pensionere, og efter få år fulgte Anne-Beth trop. I 2003 flyttede parret til Svinget 10 i Tarm, hvorfra de har levet en god og aktiv pensionisttilværelse - først og fremmest med mange gode rejseoplevelser og besøg hos børn og børnebørn med flere – men der har også været tid til en rig og aktiv medleven omkring blandt andet Egvad Plejehjem og Tarm Kirke med mere.

Deres krondiamantbryllup - som nu er aflyst - skulle have været fejret med den nærmeste familien på en herregård på Fyn. Familien tæller i dag foruden fire børn og svigerbørn, ti børnebørn plus kærester og ægtefæller og snart 16 oldebørn.

Anne-Beth og Knud Frederiksen for 65 år siden. Privatfoto
Det fine transportmiddel efter Anne-Beth og Knud Frederiksens bryllup. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce