Annonce
Hvide Sande

Kritiserer byggeri i tre etager: Tyskerhavnen bliver klemt inde bag "Berlinmur"

Sådan kommer de nye boliger i Nørregade til at se ud. Jens Erik Damgaard (KD) mener, at det bør få navnen den nye Berlinmur. Visualisering
Byrådsmedlem Jens Erik Damgaard (KD) er utilfreds med, at et byrådsflertal netop har godkendt, at der kan bygges boliger i tre etager i Nørregade foran Tyskerhavnen. Han foreslår, at byggeriet fremover skal kaldes "Berlinmuren".

Hvide Sande: Et atmosfærefyldt åndehul.

Sådan lyder turistbeskrivelsen af den mere end 100 år gamle fjordhavn, Tyskerhavnen, i Hvide Sande. Men fremover bliver den klemt inde af et boligbyggeri i tre etager.

Det mener Kristendemokraternes Jens Erik Damgaard, der på byrådsmødet tirsdag stemte imod den plan, som nu baner vejen for et boligbyggeri i tre etager i Nørregade helt tæt på Tyskerhavnen.

- Jeg har været imod planen fra første færd, og det er jeg stadig. Jeg er dybt imod, at vi giver lov til at byggeri på et af de mest sårbare steder i Hvide Sande. Jeg vil anbefale, at vi kalder det den nye Berlinmur, for det bliver et meget massivt byggeri, lød kritikken fra Kristendemokraten.

Heller ikke Linda Nielsen (S) eller Svend Boye Thomsen (løsgænger) kunne bakke op om etagebyggeriet. Boye Thomsen tog forbehold, fordi der var lagt op ekspropriation, hvis ikke der blev indgået en frivillig aftale med naboen til byggeriet.

- Når man bliver truet med ekspropriation, kan man diskutere, hvor frivillig en aftale kan være. Jeg synes ikke om, at man kan blive tvunget til at afgive jord, fordi naboen bygger stort, lød hans begrundelse for sit forbehold.

Sikkert er det, at resten af byrådet bakker op om planen, og derfor kan de nye boliger nu opføres i tre etager.

Byrådet tog i øvrigt ikke hensyn til en elektronisk underskriftsindsamling, hvor 310 mennesker har protesteret imod byggeplanerne tæt ved Tyskerhavnen.

Ifølge formand for enteknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S), blev der godt nok gjort opmærksom på underskrifterne i offentlighedsfasen, men de blev aldrig bragt videre til politikerne eller kommunen, som først fik adgang til protesterne, efter offentlighedsfasen var udløbet.

- Derfor har de ikke indgået som en del af vores beslutning, sagde John G. Christensen.

Tyskerhavnen

Sådan beskrives Tyskerhavnen:

Hvor tiden står stille

Rejs tilbage i Hvide Sandes historie i Tyskerhavnen og oplev det unikke miljø, der hersker her blandt gamle redskabsskure, små fiskerbåde og husbåde til turisterne.

Tyskerhavnen blev etableret i 1912, da man havde behov for at sejle materialer til etableringen af slusen i Hvide Sande - og modsat af, hvad man måtte tro, så har navnet "Tyskerhavnen" ingen forbindelse til 2. Verdenskrig.

Ikke meget er sket siden da, og i dag er havnen omdrejningspunkt for fjordfiskeriet, en fantastisk blanding af fiskerhavn og marina og et atmosfærefyldt åndehul.

Kilde: Feriepartner.dk

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce