Annonce
Danmark

Kristian Jensen: Debatten med Løkke er et lukket kapitel

Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kristian Jensen er færdig med at debattere om og med Lars Løkke Rasmussen, siger han til TV Midtvest.

Søndag aften udtalte forhenværende Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) sig for første gang, efter at han trak sig fra formandsposten.

I interviewene med både DR og TV2 sagde han blandt andet, at han i længere tid havde tænkt, at Jakob Ellemann-Jensen (V) skulle overtage formandsposten.

Dermed gjorde Løkke det også klart, at han ikke har forsøgt at køre tidligere næstformand Kristian Jensen i stilling til formandsposten.

Kristian Jensen havde ellers ikke lagt skjul på, at han gerne ville være Venstres næste formand.

Kristian Jensen vil ikke udtale sig om Lars Løkkes udtalelser og siger til den lokale tv-station TV Midtvest, at debatten om Løkke er et lukket kapitel:

- Debatten om og med Lars Løkke Rasmussen er for mig et lukket kapitel. For mig og Venstre handler det nu om at kigge fremad, siger Kristian Jensen til TV Midtvest.

Både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trak sig fra deres poster på møde i Venstres hovedbestyrelse i slutningen af august.

Det var efter en turbulent måned, som startede, da Kristian Jensen i et interview med Berlingske undsagde Løkkes tanker om et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.

Lars Løkke Rasmussen fortalte søndag aften, at han tog beslutningen om at trække sig aftenen inden hovedbestyrelsesmødet, hvor der var møde i Venstres forretningsudvalg.

Her stod det klart for Løkke, at han ikke ville få mulighed for at fremlægge sit politiske projekt inden et ekstraordinært landsmøde, hvor formandsposten skulle til afstemning, hvilket "tippede" det for ham.

Ifølge Kristian Jensen havde han op til mødet i forretningsudvalget og hovedbestyrelsen foreslået Løkke, at de begge to trak sig.

Hvis Løkke ikke var med på det, ville han stille op imod ham ved det ekstraordinære landsmøde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce