Annonce
Mindeord

Kristian Jansen Kjærgaard er død

Annonce

Tarm: Kristian Jansen Kjærgaard, Gjerager 1, Tarm, er død 89 år.

Kristian Kjærgaard var født i Hoven som den ældste af to søskende.

Skolegangen foregik i Hoven. Her havde forældrene den lokale smedie, som Kristian viste stor interesse for, og siden kom han i lære hos sin far. Som ung dygtiggjorde Kristian Kjærgaard sig yderligere med kurser på Teknologisk Institut, og blev siden hen også uddannet kloakmester og inden for vvs.

I 1955 blev Kristian Kjærgaard gift med Ruth, og de byggede hus på Bredgade i Hoven. Som voksen har Kristian altid arbejdet under sin fars ledelse, indtil han i 1964 selv overtog smedien. Udover almindeligt smedearbejde specialiserede Kristian Kjærgaard sig i brøndboring og udvikling af dykpumper, da markvanding var blevet en nødvendighed for landbruget. Sideløbende blev der udviklet dambrugsmaskiner, fortrinsvis fiskepumper, så det manuelle arbejde, med at flytte fisk fra dammene og til lastbil, blev lettet. Det blev en stor succes, og cirka 80 procent af denne produktion blev eksporteret.

I 1997 gik Kristian Kjærgaard på pension, og ægteparret flyttede ind i det nedlagte mejeri i Hoven. Huset blev grundig renoveret , og da Kristian var en god håndværker, fik han meget tid til at med at opfinde ting, sætte i stand og arbejde med både træ og jern i de nye omgivelser.

Der kan endnu ses smedearbejde fra Kristian Kjærgaard og hans fars hånd. Smedejernlågerne ved kirkegården og portalen til det gamle stadion (1937) findes stadig, og vidner om solidt håndværk.

I 2012 flyttede Ruth og Kristian Kjærgaard til Gjerager i Tarm hvor de faldt godt til.

Kristian Kjærgaard efterlader sig hustruen Ruth, to børn, otte børnebørn og seks oldebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce