Tarm

Kristian Andersen roser ung debat-vikar - og håber stadig selv på tv-tid

Kristian Andersen var ikke stand in, da Kristendemokraternes formand fik et ildebefindeden før en debatrunder på tv. Arkivfoto
Den vestjyske kristendemokrat vil gerne i ordkamp for sit parti, selvom tv-stationerne siger nej.

Tarm: Tv-stationerne TV 2 og DR har forpurret Kristendemokraternes ønske om at opstille en anden end formand Stig Grenov ved partilederdebatterne i fjernsynet, nærmere bestemt vestjyske Kristian Andersen.

Stationerne holder fast i, at det hedder partilederrunde, fordi seerne skal møde partiernes spidser.

Det blev imidlertid ikke Stig Grenov, der repræsenterede Kristendemokraterne ved tirsdagens partilederdebat på TV2 - men heller ikke Kristian Andersen tonede frem på skærmen.

Det var imidlertid partiets næstformand Isabella Arendt Laursen, der overtog med kort varsel, idet Stig Grenov havde fået et ildebefindende, inden debatten gik i gang.

Logistisk umuligt

Selvom Kristian Andensen ikke fik skærmtid som håbet, så har han stor ros til Isabella Arendt Laursen, der afbrød sin 26-års fødselsdag for at debattere på live-tv.

- Jeg synes, det er naturligt, når Stig fik det dårligt, at næstformanden træder til, og det var heldigvis en mulighed. Så vidt jeg ved, var hun på vej til Odense, men blev ringet op, mens hun stadig var i København og havde mulighed for at møde op, siger den vestjyske kristendemokrat.

- Det er sejt at springe til og tone frem på skærmen, som hun gjorde, tilføjer han.

Desuden var det ikke praktisk muligt for Kristian Andsersen at agere vikar i debatten, da udskiftningen skete med kort varsel.

- Rent logisktisk kunne det heller ikke lade sig gøre, da jeg befandt mig i Vestjylland, siger han.

Håber stadig på vikariat

I det hele taget bliver Vestjylland hans base under valget.

Foruden at være opstillet her har Kristian Andersen nemlig sammen med sin kone overtaget nyt hus 1. maj, som de er ved at gøre indflytningsklart.

Dog er istandsættelsen trådt lidt i baggrunden for valgkampen, der hærger de næste knap fire uger.

Ønsket om mere skærmtid - trods tv-stationernes modstand - er da heller ikke opgivet, fortæller Kristian Andersen.

- Vi må se, om det bliver muligt for mig at komme på ved afslutningsdebatterne. I går var der to partier, der havde en anden end formanden med, godt nok på grund af sygdom, men vi holder muligheden åben, siger Kristian Andersen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce