Annonce
Tarm

Kristian Andersen roser ung debat-vikar - og håber stadig selv på tv-tid

Kristian Andersen var ikke stand in, da Kristendemokraternes formand fik et ildebefindeden før en debatrunder på tv. Arkivfoto
Den vestjyske kristendemokrat vil gerne i ordkamp for sit parti, selvom tv-stationerne siger nej.

Tarm: Tv-stationerne TV 2 og DR har forpurret Kristendemokraternes ønske om at opstille en anden end formand Stig Grenov ved partilederdebatterne i fjernsynet, nærmere bestemt vestjyske Kristian Andersen.

Stationerne holder fast i, at det hedder partilederrunde, fordi seerne skal møde partiernes spidser.

Det blev imidlertid ikke Stig Grenov, der repræsenterede Kristendemokraterne ved tirsdagens partilederdebat på TV2 - men heller ikke Kristian Andersen tonede frem på skærmen.

Det var imidlertid partiets næstformand Isabella Arendt Laursen, der overtog med kort varsel, idet Stig Grenov havde fået et ildebefindende, inden debatten gik i gang.

Logistisk umuligt

Selvom Kristian Andensen ikke fik skærmtid som håbet, så har han stor ros til Isabella Arendt Laursen, der afbrød sin 26-års fødselsdag for at debattere på live-tv.

- Jeg synes, det er naturligt, når Stig fik det dårligt, at næstformanden træder til, og det var heldigvis en mulighed. Så vidt jeg ved, var hun på vej til Odense, men blev ringet op, mens hun stadig var i København og havde mulighed for at møde op, siger den vestjyske kristendemokrat.

- Det er sejt at springe til og tone frem på skærmen, som hun gjorde, tilføjer han.

Desuden var det ikke praktisk muligt for Kristian Andsersen at agere vikar i debatten, da udskiftningen skete med kort varsel.

- Rent logisktisk kunne det heller ikke lade sig gøre, da jeg befandt mig i Vestjylland, siger han.

Håber stadig på vikariat

I det hele taget bliver Vestjylland hans base under valget.

Foruden at være opstillet her har Kristian Andersen nemlig sammen med sin kone overtaget nyt hus 1. maj, som de er ved at gøre indflytningsklart.

Dog er istandsættelsen trådt lidt i baggrunden for valgkampen, der hærger de næste knap fire uger.

Ønsket om mere skærmtid - trods tv-stationernes modstand - er da heller ikke opgivet, fortæller Kristian Andersen.

- Vi må se, om det bliver muligt for mig at komme på ved afslutningsdebatterne. I går var der to partier, der havde en anden end formanden med, godt nok på grund af sygdom, men vi holder muligheden åben, siger Kristian Andersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce