Annonce
Ringkøbing

Kristian Andersen om Hilde-sagen: Intet politisk svar før efter sommerferien

Kristian Andersen får først efter ferien tid til at snakke med Jobcentret om Hilde-sagen. Arkivfoto.
Beskæftigelsesudvalgets formand, Kristian Andersen (KD), har ingen kommentarer til Dagbladets spørgsmål på nuværende tidspunkt.

RINGKØBING: Offentligheden skal ikke forvente et politisk svar på den nye udvikling i Hilde-sagen før efter sommerferien.

Det fastslår formanden for beskæftigelsesudvalget, Kristian Andersen (KD), i et sms-svar til Dagbladet på fire spørgsmål, som vi stillede ham onsdag morgen - også pr. sms.

Efter Jobcentrets beslutning om at omgøre den oprindelige afgørelse i Hilde-sagen og at give den kræftramte Hilde-Kristin Reed Mogensen sygedagpenge på ubestemt tid, har Dagbladet forsøgt at få en kommentar fra Kristian Andersen.

Han var dog ikke at træffe på grund af ferie.

Efterfølgende har vi skriftligt stillet ham følgende fire spørgsmål:

- Hvordan kan det gå til, at Jobcentret indhenter oplysninger om sagen fra "de forkerte" læger, og i første omgang træffer afgørelse på det grundlag?

- Virker det tryghedsfremmende for borgere i samme situation, hvis man skal være en åbenlyst ressourcestærk person som Hilde for at kunne ændre på den oprindelige afgørelse?

- Hvor mange sager af denne art kan Jobcentret holde til, før det får konsekvenser for den ansvarlige ledelse?

- Hvordan vil du som politisk ansvarlig sikre, at andre borgere ikke kommer i samme situation som Hilde?

Annonce

Efter sommerferien

Kristian Andersen svarede på spørgsmålene med disse ord: "Jeg kan ikke svare på spørgsmålene, før jeg har talt med folk i forvaltningen. Det gør jeg efter ferien".

Mens såvel Jobcentrets leder, Kim Ulv Christensen, som den politisk ansvarlige, Kristian Andersen, altså dels afstår fra henholdsvis at kommentere den aktuelle sag og dels at svare på, hvorfor Jobcentret har handlet, som det har, koger debatten på internettet.

Snesevis af borgere har kommenteret på Hilde-sagen på Dagbladets Facebook-side - og de er ikke nådige i deres bedømmelse.

Henrik Altmann Lundsgaard fastslår således:

"Det ville klæde rksk enormt, hvis de godt et grundigt kig på beskæftigelsesafdelingen - ikke mindst ledelsen. Der kommer jo flere og flere møgsager derfra, og det kan da umuligt være i kommunens interesse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern Håndbold For abonnenter

Kasper Søndergaard rundede 350 kampe – nu venter efterårets vigtigste opgør: Vi er ikke i god forfatning

Annonce