Ringkøbing

Kristian Andersen om Hilde-sagen: Intet politisk svar før efter sommerferien

Kristian Andersen får først efter ferien tid til at snakke med Jobcentret om Hilde-sagen. Arkivfoto.
Beskæftigelsesudvalgets formand, Kristian Andersen (KD), har ingen kommentarer til Dagbladets spørgsmål på nuværende tidspunkt.

RINGKØBING: Offentligheden skal ikke forvente et politisk svar på den nye udvikling i Hilde-sagen før efter sommerferien.

Det fastslår formanden for beskæftigelsesudvalget, Kristian Andersen (KD), i et sms-svar til Dagbladet på fire spørgsmål, som vi stillede ham onsdag morgen - også pr. sms.

Efter Jobcentrets beslutning om at omgøre den oprindelige afgørelse i Hilde-sagen og at give den kræftramte Hilde-Kristin Reed Mogensen sygedagpenge på ubestemt tid, har Dagbladet forsøgt at få en kommentar fra Kristian Andersen.

Han var dog ikke at træffe på grund af ferie.

Efterfølgende har vi skriftligt stillet ham følgende fire spørgsmål:

- Hvordan kan det gå til, at Jobcentret indhenter oplysninger om sagen fra "de forkerte" læger, og i første omgang træffer afgørelse på det grundlag?

- Virker det tryghedsfremmende for borgere i samme situation, hvis man skal være en åbenlyst ressourcestærk person som Hilde for at kunne ændre på den oprindelige afgørelse?

- Hvor mange sager af denne art kan Jobcentret holde til, før det får konsekvenser for den ansvarlige ledelse?

- Hvordan vil du som politisk ansvarlig sikre, at andre borgere ikke kommer i samme situation som Hilde?

Efter sommerferien

Kristian Andersen svarede på spørgsmålene med disse ord: "Jeg kan ikke svare på spørgsmålene, før jeg har talt med folk i forvaltningen. Det gør jeg efter ferien".

Mens såvel Jobcentrets leder, Kim Ulv Christensen, som den politisk ansvarlige, Kristian Andersen, altså dels afstår fra henholdsvis at kommentere den aktuelle sag og dels at svare på, hvorfor Jobcentret har handlet, som det har, koger debatten på internettet.

Snesevis af borgere har kommenteret på Hilde-sagen på Dagbladets Facebook-side - og de er ikke nådige i deres bedømmelse.

Henrik Altmann Lundsgaard fastslår således:

"Det ville klæde rksk enormt, hvis de godt et grundigt kig på beskæftigelsesafdelingen - ikke mindst ledelsen. Der kommer jo flere og flere møgsager derfra, og det kan da umuligt være i kommunens interesse.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce