Læserbrev

Kristian Andersen er Ringkøbing-Skjern Kommunes redningsmand

Læserbrev: Ved folketingsvalget 2015 oplevede de lokale borgere i Ringkøbing-Skjern kommune et flop, en fuser, en Esben Lunde Larsen. Han var det vestjyske håb, han blev miljø- og fødevareminister, hvad kunne man mere drømme om? Men han vendte sine 10.834 personlige stemmer ryggen og flygtede til Washington D.C.

Til dette valg ønsker vi en redningsmand, der har et hjerte af guld. Én som vil kæmpe for Vestjylland til det sidste. Kristian Andersen er Ringkøbing-Skjern Kommunes redning. Han har i mange år siddet i kommunens byråd og kæmpet for dens velvære. Nu udvides horisonten. Kristian vil i Folketinget med det mål, at man i fremtiden vil tage ved lære af landmændene og fiskerne, når Danmark tager del i den grønne omstilling frem til 2050. Han vil skabe god omtale om landsdele som Vestjylland ved at sætte fokus på disses store potentiale, der udfoldes i virksomheder som Vestas og Arla.

Uden Kristian Andersen vil Ringkøbing-Skjern Kommune ikke komme på dagsordenen, konsekvensen af centralisering vil fortsætte og det stadigt voksende bureaukrati vil have én hindring mindre at tænke på. Kristian Andersen er manden, Ringkøbing-Skjern har brug for.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Leder For abonnenter

Hilde-sagen: Skal kun de stærke have chancen for at vinde?

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce