Ringkøbing

Kristian Andersen: Det er et klart kup

Kristian Andersen havde svært ved at skjule sin store skuffelse over, at Socialdemokratiet gik bagom Kristendemokraterne og valgte Hans Østergaard som ny Venstre-borgmester.

Ringkøbing: Foran de rullende kameraer står en borgmesterkandidat, der prøver at bevare roen. Kristian Andersen har netop fået at vide på live-tv, at Hans Østergaard er ny borgmester, efter at Socialdemokratiet har skiftet side.

Socialdemokratiet skulle ellers være mødt ind på Rådhuset i Ringkøbing klokken 20:00, hvor de sidste detaljer omkring en konstituering med Kristendemokraterne og SF skulle landes.

De røde venner mødte dog ikke op:

- For mig er det her et klart kup. Jeg er meget undrende over, at vi har haft fornyelse som så stort et valgtema, og at man så ikke vil følge det til dørs, siger Kristian Andersen.

Elbæk kunne ikke få noget som helst ved Hans Østergaard, som vi ikke kunne give ham. Åbenbart ville han dog hellere Hans Østergaard end os. Hvorfor aner jeg ikke.

Kristian Andersen, Borgmesterkandidat for Kristendemokraterne.

Hvorfor Søren?

Socialdemokraterne valgte at gå over til Venstre i de timer, hvor Kristendemokraterne og SF var ude i byen for at spise aftensmad før intense aftenforhandlinger.

I det nye makkerpar mellem Venstre og Socialdemokratiet bliver Hans Østergaard borgmester, mens Søren Elbæk bliver viceborgmester:

- Elbæk kunne ikke få noget som helst ved Hans Østergaard, som vi ikke kunne give ham. Åbenbart ville han dog hellere Hans Østergaard end os. Hvorfor aner jeg ikke, fortæller Kristian Andersen.

Borgmesterkandidaten understreger, at han sammen med Socialdemokratiet og SF ellers var kommet langt i forhandlingerne:

- Jeg kan ikke komme ind på, hvor konkret det var, men vi var langt, lyder det fra en skuffet Kristendemokrat.

Noget af en kovending

Kristian Andersen fik det bedste valg af alle i forhold til personlige stemmer ved kommunalvalget. Det blev dog ikke omsat, selv om han synes, at netop dette ville have været rimeligt:

- Det synes jeg faktisk, at man burde have taget hensyn til. Jeg synes, at vælgernes stemmer er vigtige her, siger Kristian Andersen, der ikke er meget for at se fremad endnu:

- Det er for tidligt. Det her er noget af en kovending, men vi må arbejde i de kommende dage på at skaffe et alternativt flertal, slutter han.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte